Posledný sen

Pedro Almodóvar

Najosobnejšia kniha geniálneho režiséra Pedra Almodóvara!

Najosobnejšia kniha Pedra Almodóvara: autoportrét v dvanástich príbehoch, ktoré odhaľujú jeho tajnú vášeň pre písanie.

„Táto kniha v istom zmysle pripomína autobiografiu, hoci neúplnú... Čitateľ sa o mne ako o filmárovi, fantastovi, ako aj o tom, ako sa v mojom živote prelína jedno s druhým, z nej dozvie veľmi veľa.“

Takto Pedro Almodóvar definuje svoju prvú zbierku dvanástich poviedok, pokrývajúcich rozsiahlu škálu tém vo fascinujúcej zmesi fikcie a reality z obdobia od konca 60. rokov minulého storočia až po súčasnosť. Texty, ktoré tvoria túto knihu, písal Almodóvar do zásuvky takmer päťdesiat rokov. Autor v nich pútavo a nenútene necháva nahliadnuť čitateľa do svojej mysle a srdca. Delí sa s ním o svoje myšlienky, zážitky, nálady, radosti, obsesie i fóbie. Fikcia sa mieša s realitou, humor s vážnosťou, racionalita so šialenstvom a logika s paradoxom. Čítať tieto poviedky je ako pozerať Almodóvarove filmy: prekvapujúce, zábavné, mätúce, dojímavé a podnecujúce k zamysleniu. Táto mnohotvárna a mnohovrstvová próza sa dá považovať za autoportrét originálneho umelca.

Čítať viac
17,99 € Odporúčaná cena
V predaji

Informácie

Počet strán 200
K stiahnutiu pdf Ukážka.pdf
Dátum vydania 8.3.2024
Formát 130x200 mm
Hmotnosť 0,34 kg
Jazyk slovenčina
Prekladateľ Eva Reichwalderová
EAN 9788056638569
Vek od 18
Typ kniha
Väzba viazaná s papier. poťahom s lam. prebal

Autor knihy

Pedro Almodóvar

Pedro Almodóvar

Pedro Almodóvar (1949) patrí k najznámejším svetovým filmovým režisérom. Jeho filmy sú poznačené melodrámou, nekorektným humorom, výraznými farbami, citátmi z popkul¬túry a komplexnými príbehmi. Almo¬dóvar sa v svojich filmoch venuje najmä túžbe, LGBT problémom, vášni, rodine a identite. K jeho najslávnejším dielam patria filmy Ženy na pokraji nervového zrútenia, Spútaj ma!, Hovor s ňou či Zlá výchova.