Had z Essexu

Sarah Perryová

Oslava priateľstva a lásky vo všetkých jej podobách

Píše sa rok 1893. Cora Seabornová ovdovela a cíti viac úľavu než smútok. Z nešťastného vzťahu ju vyslobodila manželova smrť a umožnila jej uniknúť z Londýna, kde ju mal každý zatriedenú ako paničku z vyššej spoločnosti. Cora vezme svojho čudáckeho syna aj platenú spoločníčku a odchádza na vidiek. V rázovitom kraji Essex, kde ľudia stále veria rovnako mágii ako kázňam v kostole, počúva chýry o záhadnej oblude – obrovskom hadovi, ktorý vraj trestá ľudí za hriechy.

Cora zbystrí pozornosť – zdá sa, že tu niekde prežil prehistorický druh plaza! Vydá sa po jeho stopách a stretne reverenda Williama Ransoma. Duchovný je presvedčený, že viera lieči hystériu aj povery, Cora oponuje, že odpovede na všetko dáva veda. Mali by byť nezmieriteľní protivníci, ale niečo ich k sebe ťahá. Náhla príťažlivosť mení ich názory a život obracia nečakaným smerom...

Had z Essexu sa odohráva v dobe krásnych aj hrozivých zmien. Román hovorí o tom, že napriek našim nedorozumeniam máme vždy základné veci spoločné. Oslavuje lásku vo všetkých jej podobách, vyzdvihuje priateľstvo a opisuje výbušnú zmes, ktorá z týchto dvoch prvkov vzniká.

Čítať viac
0,00 € Odporúčaná cena
Nedostupné

Informácie

Počet strán 440
Dátum vydania 14.9.2018
Formát 130x200 mm
Hmotnosť 0,6 kg
Jazyk slovenčina
Originálny názov The Essex Serpent
Pôvodný jazyk angličtina
EAN 9788056606308
Vek od 18
Typ kniha
Väzba viazaná s laminovaným poťahom

Recenzia médii

Ellie Smith

elliesbookverse.blogspot.cz/2018/ - Had z Essexu (recenzia)

Nevšedný historický román, ktorý rozoberá mnohé zaujímavé témy a ponúka množstvo nových informácií z obdobia konca 19.-teho storočia v Anglicku. Nepochybne výborne napísané a prepracované dielo, ktoré má čo ponúknuť predovšetkým náročnejším čitateľom. Had z Essexu tvorí ústrednú myšlienku knihy a dotvára atmosféru daného miesta, ale popri tejto dejovej linke nám je umožnené nahliadnuť aj na i...

Autor knihy

Sarah Perryová

Sarah Perryová

Sarah Perryová sa narodila v roku 1979 v Essexe. Vyštudovala tvorivé písanie na Royal Holloway University of London. Jej debutový román After Me Comes the Flood (Po mne potopa) bol nominovaný na ocenenia Guardian First Book Award a Folio Prize, v roku 2014 získal cenu East Anglian Book of the Year. Jej ďalšia kniha Had z Essexu sa okamžite stala bestsellerom a umiestnila sa v užšom výbere prestížnych ocenení ako Costa Novel Award aj Dylan Thomas Prize či Wellcome Book Prize. V slovenskom jazyku si môžete prečítať aj jej ostatný román Melmoth.