Aké myšlienky víria hlavou matke, ktorej dcéra bez stopy zmizla?

Matka je príbeh o zločine a jeho následkoch, o nepochopiteľnej krutosti i ničivom žiali a o boji medzi mužmi a ženami, v ktorom bolo vždy zrejmé, kto je páchateľ a kto obeť – až doteraz. Tu však žiadne jasné hranice medzi zločinom a spravodlivosťou nenájdeme a postavy nie sú tým, čím sa na prvý pohľad zdajú. Zo svižne plynúceho deja sa miestami vynárajú mystické epizódy, ktoré sú charakteristickým znakom autorovej tvorby, a čitateľom ešte viac približujú neskutočný vnútorný svet hlavnej postavy.

Steinar Bragi pristupuje k téme ako vždy neúprosne a dokáže čitateľa hlboko zasiahnuť a udržať v napätí až do poslednej strany. Zároveň sa nevyhýba ani priamej spoločenskej kritike a do románu obsadil aj niekoľko skutočných osobností islandského verejného života.

Čítať viac
13,99 € Odporúčaná cena
V predaji

Informácie

Počet strán 488
K stiahnutiu pdf Ukážka.pdf
Dátum vydania 6.9.2019
Formát 130x200 mm
Hmotnosť 0,57 kg
Jazyk slovenčina
Originálny názov Kata
Pôvodný jazyk islandčina
EAN 9788056612200
Vek od 18
Typ kniha
Väzba viazaná s laminovaným poťahom

Autor knihy

Steinar Bragi

Steinar Bragi

Steinar Bragi sa narodil v Reykjavíku. Študoval literárnu vedu a filozofiu na tamojšej univerzite a spisovateľskú dráhu začal básnickou tvorbou, ktorá sa vyznačuje kombináciou humoru a brutality. Vo svojich románoch kombinuje vedecko-fantastické prvky aj tému pominuteľnosti ľudského života. Medzinárodný ohlas si získal románom Konur (Ženy), ktorý bol nominovaný na Nordic Council literature prize. V slovenskom jazyku si môžete prečítať jeho román Kata, mrazivý triler o dievčati, ktoré zmizne bez stopy. Aj v tomto románe Steinar Bragi necháva čitateľa v napätí až do poslednej strany.