Klub samovrahov

Rachel Heng

Každý chce žiť večne. Alebo nie?

New York, neďaleká budúcnosť. Medicínske technológie pokročili do takej miery, že nesmrteľnosť je doslova na dosah – no len pre tých, ktorí dokázali, že si ju zaslúžia.

Pre tých, ktorí dokazujú svoju oddanosť myšlienke dlhovekosti, a preto sa označujú ako liferi, čiže životaschopní: pravidelne cvičia, pijú zeleninové šťavy, chodia včas spať a zdravo sa stravujú.

Geneticky dokonalá, zdravá a spoločensky príkladne adaptovaná storočná Lea by mohla byť pre ostatných životaschopných vzorom, no jedného dňa, zazrie na ulici svojho otca, ktorého nevidela od detstva. Rozbehne sa za ním a takmer pri tom zahynie pod kolesami auta, čo vzbudí podozrenie. Zaslúži si nesmrteľnosť, keď sa dopustila takejto nerozvážnosti? Riskovať vlastný život sa v tomto svete považuje za vážny prečin.

Klub samovrahov nebol vždy skupinou zapálených aktivistov. Založilo ho zopár životaschopných, ktorí postupne stratili všetky ilúzie. Stretávali sa, aby sa oddávali zakázaným činnostiam: koncertom živej hudby, nezdravým jedlám, neviazanej zábave. Postupom času si však vyslúžili povesť teroristickej bunky a po krku im ide štátna moc.

Lea sa im rozhodne zavolať...

Temný, provokatívny román Klub samovrahov zasadený do sveta na pokraji krízy spôsobenej prehnanou starostlivosťou o zdravie rozpráva desivý, no fascinujúci príbeh o strate ilúzií, o otázke, čo je v živote najdôležitejšie, a o boji medzi vedou, túžbou po dokonalosti a umením žiť naplno.

Čítať viac
0,00 € Odporúčaná cena
Nedostupné

Informácie

Počet strán 336
K stiahnutiu pdf Ukážka.pdf
Dátum vydania 8.11.2019
Formát 130x200 mm
Hmotnosť 0,33 kg
Jazyk slovenčina
Originálny názov Suicide Club
Pôvodný jazyk angličtina
EAN 9788056613627
Vek od 18
Typ kniha
Väzba brožovaná lepená s chlopňami

Recenzia médii

Ivana Mackových

bookwormblood - Klub samovrahov

Táto kniha (od @lindeni.sk ) s neuveriteľne peknou obálkou bola nabitá rôznymi myšlienkami o ľudskom správaní i o otázkach života a smrti. ?? Vrhnem sa teda rovno na dej. Ten bol rozhodne zaujímavý a už po pár stránkach ma do seba vtiahol. Chcela som o imaginárnom svete v budúcnosti plnom nutripakov, zeleniny, cvičenia a kliník, kde vám vymenia hoc aj všetky orgány.....skrátka vedieť viac! Prostr...
Dia Kováčová

knizny.zavislak - Klub samovrahov

Táto knižka má v sebe niečo, čo ma nútilo cítiť sa tak ako, keď som čítala Fight Club. To ako ľudia sú "živočíšni", drsní, ako v nich drieme to niečo...ľudsky zlé? Neviem to popísať ten zmiešaný pocit, ale je to inako úžasné, proste ma to nútilo pokračovať. Toto dystopické sci-fi je taktiež skvelé v tom, že je utopisticky antiutopistické. Ukazuje sa tu skvelá spoločnosť, takmer dokonalá - ľudst...

Autor knihy

Rachel Heng

Rachel Heng

Rachel Heng sa narodila a vyrastala v Singapure. Študovala scenáristku a literatúru. Dnes pracuje ako profesorka anglického jazyka na Wesleyan University. Debutovala románom The Great Reclamation, ale celosvetový úspech zaznamenala až svojim druhým románom Klub samovrahov. Ten sa stal bestsellerom v Singapure, bol preložený do viac ako 10 jazykov a získal ocenenie Gladstone Library Writer in Residence Award.