Ako hovoriť, aby nás tínedžeri počúvali

Adele Faber, Elaine Mazlish

Porozumejte svojmu tínedžerovi a ostaňte priateľmi

Máte doma pubertiaka a rozumiete si s ním čím ďalej menej? Táto kniha je skvelým radcom, ako komunikovať s dospievajúcimi tak, aby naše slová brali vážne a ako ich počúvať, aby v nás dospelých videli partnera a nie nepriateľa. Spôsoby konania a tipy, ako viesť dialóg, sú veľmi názorne predvedené na kreslených scénkach. Autorky využívajú príklady zo života a rozhovorov medzi rodičmi a ich deťmi. Na problémoch iných rodín si lepšie uvedomíte, kde sa dopúšťate chýb a poučíte sa, ako niektoré zabehnuté spôsoby správania zmeniť.

V knihe nájdete:

    • Ako sa vžiť do pocitov vášho dospievajúceho dieťaťa – ako nezľahčovať jeho priania, nezavrhovať za každú cenu jeho názory, ale ako nájsť spoločnú reč nad daným problémom.

    • Ako neobracať názory dieťaťa proti nám večným a márnym vyčítaním, rozkazmi a siahodlhým moralizovaním, ale ako lepšie popísať problém, svoje rodičovské pocity a to, čo od dieťaťa očakávame.

    • Ako môžeme použiť humorné výroky k dosiahnutiu výchovného cieľa a spolupráce tínedžera.

    • Ako pokarhať, ale nepotrestať, aby si dieťa lepšie uvedomilo svoju zodpovednosť, a nie aby sa vzpriečilo ďalším výchovným pokusom.

    • Ako pochváliť a ako vyjadriť našu nespokojnosť.

    • Ako nájsť kompromisy na obidvoch stranách tak, aby neutrpela výchova, ale zároveň aby nedochádzalo k zbytočným stretom pri riešení niekedy aj malicherných problémov (poriadok v izbe, pomoc v domácnosti, večerné návraty...).

    • Názory dospievajúcich na výchovné postupy a správanie dospelých, čo ich na nás „štve“, čo nám uľahčí pochopenie dôvodov niektorých výchovných kríz. Okrem toho nám táto kapitola umožní zaspomínať na dobu, kedy sme to prežívali my sami a uľahčí nám vcítiť sa do myslenia nášho potomka.

Problémy s alkoholom, sexom a drogami – ako dieťa neinformovať o nebezpečenstve dlhými prednáškami, ale pôsobiť naňho priebežne a takmer nenápadne.

Čítať viac
9,99 € Odporúčaná cena
Nedostupné

Informácie

Počet strán 168
Dátum vydania 1.2.2019
Formát 167x225 mm
Hmotnosť 0,31 kg
Jazyk slovenčina
Pôvodný jazyk angličtina
EAN 9788056608210
Vek od 18
Typ kniha
Väzba brožovaná lepená

Autor knihy

Adele Faber

Adele Faber

Adele Faberová je společně s Elaine Mazlishovou celosvětově známá a uznávaná odbornice na komunikaci mezi dospělými a dětmi. Obě přednášejí po celém světě a programy, které vytvořily, v současnosti používají miliony lidí. Prodalo se již přes tři miliony výtisků jejich knih. Obě žijí na Long Islandu v New Yorku a každá má tři dospělé děti. Jejich nejznámější a nejprodávanějšími knihami jsou Jak mluvit, aby nás děti poslouchaly, Jak naslouchat, aby nám děti důvěřovaly a Sourozenci bez rivality.

Elaine Mazlish

Elaine Mazlish

Elaine Mazlishová je společně s Adele Faberovou celosvětově známá a uznávaná odbornice na komunikaci mezi dospělými a dětmi. Obě přednášejí po celém světě a programy, které vytvořily, v současnosti používají miliony lidí. Prodalo se již přes tři miliony výtisků jejich knih. Obě žijí na Long Islandu v New Yorku a každá má tři dospělé děti. Jejich nejznámější a nejprodávanějšími knihami jsou Jak mluvit, aby nás děti poslouchaly, Jak naslouchat, aby nám děti důvěřovaly a Sourozenci bez rivality.