Anonymné dievča

Sarah Pekkanen, Greer Hendricks

Etika a morálka? Alebo lži a podvody? Strhujúca detektívka!

Hľadáme ženy vo veku 18 až 32 rokov na účasť na výskume v oblasti etiky a morálky. Štedrá odmena. Zaručená anonymita.

Keď sa Jessica Farrisová prihlási do psychologického výskumu pod vedením tajomnej doktorky Shieldsovej, nazdáva sa, že zodpovie pár otázok, dobre si zarobí a tým sa to celé skončí.

Otázka číslo 1: Vedeli by ste zaklamať bez pocitu viny?

Neškodný experiment však postupne naberá na intenzite a prerastá až do osobných sedení, na ktorých Jessica dostáva úlohy v teréne s konkrétnymi inštrukciami. Dievčiny sa pomaly zmocňuje neblahý pocit, že doktorka celkom ovláda jej život a vidí až do najtajnejších zákutí jej mysle.

Otázka číslo 2: Ublížili ste niekedy niekomu, koho ste mali rada?

Jessicu postupne ochromuje plazivá paranoja; pomaly stráca schopnosť rozlíšiť, čo je skutočné a čo sú len psychiatričkine manipulatívne pokusy. Ocitla sa v zvrátenom kolotoči lží a podvodov, ktorý sa krúti čoraz rýchlejšie a ona musí čo najskôr nájsť spôsob, ako z neho vystúpiť...

Otázka číslo 3: Mal by trest vždy zodpovedať zločinu?

Znepokojivý psychotriler o morálke, pokrivených vzťahoch a zničujúcej žiarlivosti. Od autoriek bestsellera Manželka medzi nami.

Čítať viac
0,00 € Odporúčaná cena
Nedostupné

Informácie

Počet strán 392
K stiahnutiu pdf Ukážka.pdf
Dátum vydania 15.11.2019
Formát 130x200 mm
Hmotnosť 0,53 kg
Jazyk slovenčina
EAN 9788056613764
Vek od 18
Typ kniha
Väzba viazaná s papier. poťahom s lam. prebal

Recenzia médii

Dia Kováčová

knizny.zavislak - Anonymné dievča

Pri tejto knižke som došla k zaujímavej úvahe - autori nechávajú cítiť čitateľov, že sú inteligentní, ale pritom najmudrejší "v miestnosti" ostáva sám autor (aspoň pri tomto type kníh). Viete čo tým myslím? No, tak pri tejto knižke je to úplne inak - autori sa nehanbia ukázať, že hrajú vysokú hru s postavami, ktoré inteligenčne a znalostne sú nad priemerom. Zo začiatku som si na ten štýl písania a...
Drominicka

Drominickacita.sk - Anonymné dievča

Vždy je pre mňa záhada, ako môžu jednu knihu napísať dve osoby. Od Sarah Pekkamen a Greer Hendricks som už mala možnosť čítať Manželku medzi nami. Keďže nebola zlá, siahla som aj po ďalšej knihe. Tentokrát ide o titul Anonymné dievča. Anotácia ma veľmi zaujala. Podarilo sa autorkám prekonať predošlú knihu? Jessica pracuje ako vizážistka a úplnou náhodou sa zúčastní psychologického výskumu v oblas...

Autor knihy

Sarah Pekkanen

Sarah Pekkanen

Sarah Pekanen sa narodila v New Yorku, ale vyrástla v Marylande. Spisovateľkou chcela byť odmalička. Po vysokej škole sa vybrala na sólo trip po Európe a po návrate sa zamestnala ako novinárka. Túto kariéru neskôr opustila a naplno sa venovala svojim trom synom. Popri tom sa vrátila k celoživotnému snu a pustila sa do písania románu. Debutovala s románom The Opposite of Me a spoznala svoju redaktorku Greer Hendriks. Toto spojenie bolo osudové, neskôr spoločne napísali úspešné romány Manželka medzi nami či Anonymné dievča. Obe diela budú adaptované na film, autorky spolupracujú na scenároch a sú aj výkonnými producentkami.

Greer Hendricks

Greer Hendricks

Greer Hendricks strávila vyše dve desaťročia ako redaktorka vydavateľstva Simon & Schuster. Písala pre The New York Times a Publishers Weekly. Žije na Manhattane s manželom a dvoma deťmi. Ako spisovateľka debutovala románom Manželka medzi nami, ktorý napísala spoločne so Sarah Pekkanen. Tento román aj ich druhé spoločné dielo Anonymné dievča adaptujú na filmy. Obe spolupracujú na scenároch a sú výkonnými producentkami.