Slučka

Simon Stalenhag

Nový príbeh famózneho švédskeho vizionára!

V roku 1954 začala švédska vláda so stavbou najväčšieho urýchľovača častíc na svete. Komplex umiestnený hlboko pod ostrovmi na jazere Mälaren dokončili v roku 1969. Miestni technický zázrak prezývali Slučka. Toto je jej príbeh.

Maľby Simona Stalenhaga zasadené do Švédska osemdesiatych rokov, obývaného fantastickými strojmi a zvláštnymi bytosťami, sa internetom rozšírili ako požiar. Príbehy z detstva medzi starými volvami, červenými domčekmi a tajomnými strojmi vytvárajú jedinečnú atmosféru, kde sa prelína dôverne známe s úplne cudzím.

Knižná prvotina švédskeho vizuálneho umelca Simona Stalenhaga SLUČKA – LEGENDÁRNY PRÍBEH V OBRAZOCH 1984 – 1994 neobsahuje iba maľby, ale aj spomienky a zápisky detí vyrastajúcich v tieni Slučky.

Čítať viac
19,99 € Odporúčaná cena
V predaji

Informácie

Počet strán 128
K stiahnutiu pdf Ukážka.pdf
Dátum vydania 29.11.2019
Formát 280x250 mm
Hmotnosť 0,99 kg
Jazyk slovenčina
Číslo dielu 2
Originálny názov Ur Varselklotet
Pôvodný jazyk švédčina
EAN 9788056613771
Vek od 15
Typ kniha
Väzba kombinovaný poťah s pláteným chrbtom

Ďalšie tituly z rady "Picturebook Simon Stalenhag"

Recenzia médii

Denis Mačor

medziknihami.dennikn.sk - Domček z knihy

Keď som si pred spaním ľahol a otvoril Pasáž (Albatros, 2018) alebo Slučku (Albatros, 2019), knihy ma vďaka väčšiemu obdĺžnikovému formátu obkľúčili a vťahovali svojou hypnotickou energiou a doslova ma uzatvorili v obraze. Bol som ochotný dívať sa celé minúty na výjavy, ktoré vo svojom vedecko fantastickom diele ponúka švédsky autor Simon Stalenhag a aj fyzicky mi vytvárali dočasný literárny domov...
Adriana Šmigovská

Knihy, knihy a knihy - Slučka

Nie som moc veľký nadšenec sci-fi, avšak táto kniha ma pohltila svojími neskutočne krásnymi ilustráciami. To som však ešte netušila, že obsah príbehov stojí tiež za to. Táto kniha vyžaruje zo seba neskutočne pochmúrnu atmosféru, príbehy spoločne s ilustráciami mi nie raz spôsobili zimomriavky. Počas čítania som neustále myslela na myšlienku, či obrazy dopomáhajú domyslieť si veci z príbehu ale...

Autor knihy

Simon Stalenhag

Simon Stalenhag

Simon Stålenhag je medzinárodne uznávaný autor a ilustrátor kníh, pochádza a žije vo Švédsku. Vďaka svojim originálnym ilustráciám a príbehom plným fantázie, ktoré zobrazujú imaginárne stroje a bytosti v kontraste so škandinávskou každodennou realitou, dnes patrí medzi najžiadanejších vizuálnych rozprávačov na svete. V slovenskom jazyku vyšli jeho knihy Pasáž, Slučka a Praživot. Ako novinár prispieva do uznávaného vedeckého magazínu Forskning & Framsteg.