Počítač pre seniorov

Josef Pecinovský

Nebojte sa počítačov v žiadnom veku!

Teraz už sa nemusíte báť používať počítač, ktorý môže na prvý pohľad vyzerať veľmi komplikovane. S touto knihou môžete odhaliť všetky výhody moderných prenosných počítačov so systémom Windows 10. Naučíte sa, ako sa vyhnúť problémom a prípadne ich bezpečne vyriešiť, ako používať internet na hľadanie informácií, zábavu i komunikáciu a ako sa orientovať v operačnom systéme.

Zrozumiteľný výklad je prispôsobený potrebám seniorov, nevynecháva žiadny dôležitý krok, vyhýba sa zdĺhavým i náhlym skokom, a tému vysvet­ľuje v primeraných dávkach, aby sa čitateľ nestratil v záplave noviniek.

Kniha vás okrem iného naučí:

Ovládať Windows 10 myšou, klávesnicou, dotykom aj touchpadom

Nastaviť si počítač tak, aby sa s ním dobre pracovalo

Pripojiť počítač k internetu a zabezpečiť ho pred vírusmi

Spúšťať, inštalovať a spravovať programy i aplikácie

Písať texty a e-maily, byť pomocou počítača v kontakte s rodinou

Prehrávať videá z počítača či DVD a počúvať hudbu

Okrem množstva prehľadných postupov či obrázkov v knihe nájdete i rýchle a ľahké riešenia najčastejších problémov, na ktoré môžete pri práci s počítačom naraziť.

O autorovi:

Josef Pecinovský pracoval ako učiteľ v odbore informačných technológií na strednej škole od roku 1990 až do odchodu do dôchodku. Okrem toho istý čas pôsobil ako správca siete a viedol počítačové kurzy. Napísal pre rôzne vydateľstvá viac ako šesťdesiat príručiek, predovšetkým z oblasti kancelárskych programov, Windows a programov pre strih videa. Je tiež úspešným autorom science fiction. Publikoval viac ako dvadsať samostatných kníh a niekoľko desiatok poviedok.

Čítať viac
10,99 € Odporúčaná cena
V predaji

Informácie

Počet strán 248
Dátum vydania 21.8.2020
Formát 167x225 mm
Hmotnosť 0,43 kg
Jazyk slovenčina
Originálny názov Notebook pro seniory: Aktualizované vydání pro Windows 10
Pôvodný jazyk čeština
EAN 9788056617915
Vek od 60
Edícia Pre seniorov
Typ kniha
Väzba brožovaná lepená

Autor knihy

Josef Pecinovský

Josef Pecinovský

Josef Pecinovský pracoval jako učitel v oboru informačních technologií na střední škole od roku 1990 až do odchodu do důchodu. Kromě toho jeden čas působil jako správce sítě a vedl počítačové kurzy. Napsal pro různá nakladatelství více než šest desítek příruček především z oblasti kancelářských programů, Windows a programů pro střih videa. Je také úspěšným autorem science fiction. Publikoval více než dvacet samostatných knih a několik desítek povídek.