Stratený receptár a láska, ktorá neumrela
B

Stratený receptár a láska, ktorá neumrela

Jacky Durand

Citlivý príbeh o rodinných tajomstvách, v ktorom autor svojím nezameniteľným štýlom útočí priamo na naše zmysly – a chuťové poháriky.

Henri, charizmatický majiteľ reštaurácie, bol odjakživa proti tomu, aby sa jeho syn Julien stal kuchárom. Keď upadne do kómy, Juliena posadne jediný cieľ: nájsť starý zápisník, kde boli zapísané všetky otcove recepty a kulinárske triky. Julien postupne odkryje niekoľko tajomstiev a konečne pochopí, prečo Henri nechal svoju ženu bez slova odísť. Jacky Durand vo svojom románe predstavuje veľkolepý portrét muža, pre ktorého je varenie viac ako len práca: je to dennodenná radosť z možnosti podeliť sa o svoj výtvor s inými, umenie prekonať aj nemožné.
Čítať viac
11,99 € Odporúčaná cena
V predaji

Informácie

Počet strán 208
Dátum vydania 29.1.2021
Formát 130x200 mm
Hmotnosť 0,33 kg
Jazyk slovenčina
Originálny názov Le cahier de recettes
Původní jazyk francúzština
Prekladateľ Mária Gálová
EAN 9788056620625
Vek od 15
Typ kniha
Väzba viazaná s laminovaným poťahom

Recenzia médii

fandomky - Stratený receptár a láska, ktorá neumrel

Na pohľad útla kniha, ktorá očarí vaše zmysly nádherným prevedením a ešte viac samotným príbehom. Toto je Stratený receptár a láska, ktorá neumrela. ?? Kniha opisujúca zložitý vzťah medzi rodičom a dieťaťom. Henri bol povolaním kuchár. Autor krásne opísal jeho vzťah k vareniu, prípravu jedál, pri ktorých som bola stále hladná (tie palacinky by som si extrémne dala??). Kuchyňa bola jeho posvätný...
Ivana Zacharová

sietovka.sk - Trpko-sladký portrét synovskej lásky na

Jacky Durand je gastronomický novinár, ktorého kulinárske stĺpčeky tešia tisíce čitateľov časopisu Libération a France-Culture. Prináša informácie o gastronomických pokladoch francúzskej kuchyne a upozorňuje na staré rodinné recepty a zvyky Francúzov. Lásku k jedlu a kuchárskemu umeniu zúročil v knihe Stratený receptár a láska, ktorá neumrela. Citlivé zobrazenie vzťahu medzi otcom a synom, v ktoro...

knižnica u Veron - Stratený receptár a láska, ktorá neumrel

Stalo sa nám to cestou na dovolenku. V indickom meste Bangalore sme zmeškali lietadlo a museli sme ostať spať jednu noc v hoteli. Prišli sme do hotelovej reštaurácie a čítali sme z jedálneho lístka. O pár minút prišiel šéfkuchár, že má “v hlave” nový recept, nikdy ho nevaril a či nám ho môže skúsiť pripraviť. Mohol. Vtedy som sa prvý a poslednýkrát rozplakala nad jedlom. To jedlo bolo božské. Te...

Drominickacita.sk - Stratený receptár a láska, ktorá neumrel

V poslednom čase som si všimla, že ma bavia knihy, kde sa v nejakom zmysle vyskytuje jedlo. Či už to bola skvelá kniha Varila som pre Picassa alebo Kaviareň v Kodani. Keď vyšla v Lindeni kniha Stratený receptár a láska, ktorá neumrela, vedela som, že ju chcem čítať. Myslela som si, že pôjde o sladkú romantiku. Jacky Durand ma však prekvapil. Henri je majiteľom reštaurácie s názvom Osvieženie. K...

Ildi knihomolka - Stratený receptár a láska, ktorá neumrel

Dnes ešte o jednej práve prečítanej knihe vám chcem napísať. Len si pretriem oči a trošku predýcham emotívny príbeh, ktorý s láskou autor predložil, ako na tanieri so všetkou dekoráciou očiam lahodiacou. A v tejto knižke to platí doslova. V knihe prežijete príbeh Juliena, ktorý sa môže odohrávať kedykoľvek. Dnes, zajtra o rok a možno ste ho aj stretli, len ste o tom nevedeli. Jeho rozprávanie v...
Juraj Skala

medziknihami.dennikn.sk - Stratený receptár a láska, ktorá neumrel

O jedle a láske dokážu takto písať len Francúzi. Kniha o vzťahu medzi otcom a synom. A, samozrejme, o jedle. Skvelom jedle. Gurmánstve. A o vášni k vareniu, ktoré sa stalo povolaním. Jacky Durand je novinár píšuci stĺpčeky o varení. Neviem, prečo sa rozhodol napísať knihu. Ale urobil dobre. Veľmi dobre. Románov, kde sa príbeh točí nie na pozadí, ale priamo v kuchyni, v opare a vo vôňach král...

Autor knihy

Jacky Durand

Jacky Durand

Jacky Durand sa narodil 21. 12. 1963, vyštudoval L´École de Journalisme v Štrasburgu. Je novinár a spisovateľ, venuje sa najmä kulinárskym témam, a to v časopise Libération a vo France-Culture. Obľubuje modrý syr Le Bleu de Gex, prechádzky v meste aj v lese, rád číta Simenona a Maxima Gorkého. Keď nepracuje, počúva rozhovory v bistre. Je autorom niekoľkých kníh s kulinárskou tematikou: Cuisiner, un sentiment (2010), Tu mitonnes! L´hiver (2012), Tu mitonnes! L´été (2013) a Voyage amoureux dans la cuisine des terroirs (2016). Jeho najúspešnejšími románmi sú Marguerite (2017) a Le cahier de recettes (2019), ktorý vyšiel v slovenskom preklade pod názvom Stratený receptár a láska, ktorá neumrela (Lindeni, 2021). Autor prináša čitateľom gastronomické poklady klasickej francúzskej kuchyne s jej neodolateľnými vôňami, chuťami a nostalgickými spomienkami nielen na staré rodinné recepty, ale aj na úžasný zvyk Francúzov stretávať sa s rodinou a priateľmi pri skvelom jedle a víne.