Prípad Thomasa Quicka

Ako sa rodí sériový vrah

Hannes Rastam

Príbeh najväčšieho švédskeho justičného omylu v dejinách.

V roku 1992 sa Thomas Quick priznal k vražde 11-ročného chlapca a počas nasledujúcich desiatich rokov sa postupne priznal k ďalším 30 nevyriešeným vraždám.

Investigatívny novinár Hannes Råstam podrobne preskúmal všetky dôkazy, forenzné detaily, zápisy z výsluchov, lekárske záznamy aj rozsudky a nakoniec dospel k názoru, že nie je presvedčený o Quickovej vine, keďže ho odsúdili len na základe nepriamych dôkazov.

Na jar 2008 sa vybral na psychiatrickú kliniku v Såteri, kde si Thomas Quick odpykával doživotný trest. Mal preňho pripravenú jedinú otázku. A odpoveď na ňu bola desivejšia ako sám odsúdený...

Čítať viac
16,99 € Odporúčaná cena
V predaji

Informácie

Žáner non-fiction
Počet strán 456
K stiahnutiu pdf Ukážka.pdf
Dátum vydania 3.9.2021
Formát 130x200 mm
Hmotnosť 0,56 kg
Jazyk slovenčina
Originálny názov Fallet Thomas Quick - att skapa en seriemordare
Pôvodný jazyk švédčina
EAN 9788056623220
Vek od 18
Typ kniha
Väzba viazaná s laminovaným poťahom

Autor knihy

Hannes Rastam

Hannes Rastam

Hannes Råstam sa narodil nedaľeko Göteborgu. Ako dieťa mal problém s autoritami a začlenením sa do kolektívu. Nedokončil strednú školu a pracoval v hudobninách či brigádoval ako pomocná sila v psychiatrických liečebniach. Neskôr hrával v rôznych kapelách a vďaka tomu precestoval takmer celý svet. Strednú školu si dokončil až ako dospelý, vyštudoval žurnalistiku a pracoval ako investigatívny novinár. V tomto odbore mu bola viackrát udelená Veľká novinárska cena či cena Zlatá lopata. V slovenskom preklade vyšla jeho mrazivá kniha Prípad Thomasa Quicka.