19 príbehov z karantény je zbierka jedinečných výpovedí o tom, ako sa známe osobnosti i obyčajní ľudia vyrovnávali s jarným lockdownom.

Všetky naše plány na ten rok sa razom ocitli v domácej izolácii spolu s nami. Hoci politici vypli krajiny, naše životy sa nezastavili. Matka sa naďalej pripravovala na príchod druhého dieťaťa. Vedec neváhal a pustil sa do práce na vývoji vlastných testov. Maliarka bojovala so zákernou chorobou. Lekárka ošetrovala pacientov s dovtedy neznámou chorobou. Horolezcov sen o prvovýstupe sa rozplynul v návale nových obmedzení. Oni a mnohí ďalší hľadali možnosti, ako sa vyrovnať s novou realitou.

Strachy, nádeje, optimizmus i praktické riešenia. Všetci prežívame radosti i trápenia unikátnym spôsobom. V tejto knižke ponúkame čitateľom pohľady do mnohých sfér spoločnosti, od vedy cez sociálnu prácu, politiku, kultúru, šport až po biznis a jedinečné osobné príbehy. To všetko optikou devätnástich zaujímavých ľudí.

Z každého predaného výtlačku venuje vydavateľstvo 1 € na činnosť neziskovej organizácie Post Bellum SK.

Čítať viac
13,99 € Odporúčaná cena
V predaji

Informácie

Počet strán 224
K stiahnutiu pdf Ukážka.pdf
Dátum vydania 5.2.2021
Formát 145x230 mm
Hmotnosť 0,53 kg
Jazyk slovenčina
EAN 9788056620243
Vek od 18
Typ kniha
Väzba viazaná s laminovaným poťahom a prebalom

Video

Recenzia médii

Ivana Zacharová

sietovka.sk - Celkom (ne)obyčajné veci izolovanej doby

Pandémia, ktorá zasiahla celý svet je tu s nami už rok. Každý z nás vníma a prežíva lockdown inak a nikto to nemá ľahké. Vydavateľstvo Lindeni prináša čitateľom 19 jedinečných výpovedí rôznych známych osobností i obyčajných ľudí o tom, ako vnímali informácie o novom víruse a ako sa vyrovnávali s jarnou karanténou. Za úžasný považujem nápad, že euro z každej predanej knihy bude venované na činnosť ...

knihomolky.wordpress.com - Celkom (ne)obyčajné veci izolovanej doby

Situácia, v ktorej sme sa ocitli, zmenila životy snáď každému jednému z nás. No aj keď máme pocit, že sme na všetko ostali sami, nie je tomu vždy tak. Všetci sme teraz na rovnakej lodi a je naozaj zaujímavé prečítať si myšlienky, postrehy či ďalšie (ne)obyčajné veci iných - lekárky, biochemika, advokátky, študentky či horolezca. Spoločne tak vytvorili 19 zaujímavých príbehov z karantény a ukázali ...

Autor knihy

Marián Szűcs

Marián Szűcs

Marián Szűcs vyštudoval žurnalistiku na univerzite Komenského v Bratislave. Pracoval ako vedúci športového spravodajstva denníka SME, pracoval aj pre denník Pravda či magazín o behaní RUN. Ako novinár sa zúčastnil troch olympiád a mnohých vrcholových športových podujatí. Je spoluautorom biografie Volali ma bitkár o Borisovi Valábikovi, či pozitívnej knihy príbehov z karantény Celkom (ne)obyčajné veci izolovanej doby.

Miroslava Ábelová

Miroslava Ábelová

Miroslava Ábelová sa narodila 31.1.1985 v Bojniciach. Vyrastala v Prievidzi. Neskôr sa presťahovala do Bratislavy, kde na Univerzite Komenského vyštudovala žurnalistiku. Debutovala v kolektívnej zbierke Sólo pre 9 hlasov. Pravidelne publikuje v literárnom časopise Dotyky. V júni 2011 vydala svoju prvú sólo zbierku Striptíz, ktorá vyšla aj v Braillovom písme. Pracuje ako redaktorka domáceho spravodajstva vo verejnoprávnom Slovenskom rozhlase. Je laureátkou Ceny Ruda Fábryho za rok 2010. V roku 2012 sa stala víťazkou súťaže BÁSNE 2012 Asseco Solutions za cyklus Niečo originálne. Hovorí po anglicky a francúzsky.