Škrabot

Peter Derňár

Strhujúci a mrazivý triler slovenského autora o túžbe vyrovnať sa s minulosťou, ktorá bojuje s potrebou dosiahnuť v živote niečo viac.

Životy dvoch mužov sa zrazia v napínavom hororovom príbehu. Triler od slovenského autora, v ktorom túžba po sebapoznaní a novom začiatku naráža na ambície a sny o kariére.

Štyridsiatnik Peter má krátko po rozvode. Okrem excentrickej exmanželky musí zvládať aj pubertálnu dcéru. Peter takto nechce žiť ďalej a len sa utápať v smútku. Ako riešenie sa mu núka terapia tmou – nechá sa na týždeň zavrieť do miestnosti bez okien, aby sa postavil vlastným strachom, prekonal ich a mohol vstúpiť do novej etapy života s čistým štítom.

Tomáš je filmár a už má po krk natáčania hlúpych reklám a priblblých televíznych seriálov. Keď sa mu v televízii nepodarí zrealizovať projekt, od ktorého si veľa sľuboval, niečo sa v ňom zlomí a radikálne prehodí výhybku. Začne odznova.

Lenže keď sa životy dvoch mužov pretnú, ani jeden z nich nehovorí celú pravdu a v hĺbke duše schováva nejedno nepekné tajomstvo.

Čítať viac
13,99 € Odporúčaná cena
V predaji

Informácie

Počet strán 376
K stiahnutiu pdf Ukážka.pdf
Dátum vydania 12.2.2021
Formát 130x200 mm
Hmotnosť 0,48 kg
Jazyk slovenčina
EAN 9788056620632
Vek od 18
Typ kniha
Väzba viazaná s papier. poťahom s lam. prebal

Video

Recenzia médii

laska ku kniham - Škrabot

Škrabot bol na Instagrame svojho času veľmi populárny, siahli ste po ňom aj vy alebo vás táto vlna obišla? Ja som po ňom túžila už vtedy, no k činom som sa dokopať nevedela, avšak akonáhle som sa dozvedela, že sa chystá autorova ďalšia kniha Kladivo, nevydržala som. Je to presne môj žáner – triler, kde nikdy nič nevychádza podľa plánu, kde postavy menia svoje tváre častejšie ako ponožky, kde n...
Ivana Zacharová

sietovka.sk - škrabot

Novinár Peter Derňár napísal svoju prvú zbierku poviedok už ako štvrták na základnej škole a za jednu z nich bol ocenený v celoštátnej súťaži, ktorá už dávno neexistuje. Po ukončení štúdia na Filozofickej fakulte UK v Bratislave sa pustil do písania scenárov a stal sa laureátom scenáristickej súťaže Cena Tibora Vichtu v kategórii Internetový seriál. Literárny debut Škrabot venoval pamiatke starých...

knizny.zavislak - Škrabot

Dnes som čítala do najmenej do tretej rána, aby som zistila ako to dopadne. Síce na posledných 40 stranách ma vyplo, takže som ju musela dokončiť až ráno - a dobre som urobila, lebo pravdepodobne by som po konci nezaspala. Celý dej sa točí okolo pobyte v tme - na týždeň sa necháte zavrieť do úplnej tmy, kde jete zdravo a snažíte sa zresetovať. Petrov život je v troskách a rozhodne sa to skúsiť....

Autor knihy

Peter Derňár

Peter Derňár

Narodil sa v Nitre a vyrastal v Palárikove, ktoré sa stalo aj dejiskom jeho knižnej prvotiny Škrabot. Po absolvovaní novozámockého gymnázia vyštudoval na Filozofickej fakulte UK v Bratislave odbor filozofia, slovenský jazyk a literatúra. Je laureátom scenáristickej súťaže Cena Tibora Vichtu v kategórii Internetový seriál, pričom na základe jeho scenárov následne vznikol v televízii JOJ 24-dielny internetový seriál Old Bojs. Svoju prvú zbierku poviedok napísal ako štvrták na základnej škole, za jednu z nich bol ocenený v celoštátnej súťaži, ktorá dávno neexistuje. Viac ako dvadsať rokov pracuje ako novinár. S manželkou a dcérou žije v Bratislave.