Koruna

Pravda a lož v kultovom seriáli The Crown

Corentin Lamy, Joffrey Ricome, Pierre Trouvé

Čo je pravda a čo lož v kultovom seriáli The Crown?

Úspešný seriál Koruna (The Crown) z produkcie Netflixu si vzal na mušku život kráľovnej Alžbety II. a jej rodiny. Každá epizóda pritiahla k obrazovkám milióny fanúšikov. Ako však rozlíšiť historickú realitu od fikcie? Čo je pravda a čo je lož?

Jedna epizóda seriálu The Crown stála Netflix 140 miliónov dolárov. Najvyššia suma v dejinách prekonala dokonca aj Hru o tróny (Game of Thrones). Diváci si teda pri jeho sledovaní určite prídu na svoje. Tvorba scén a kostýmov je až neuveriteľne verná a detailná, herci akoby vypadli z oka skutočným postavám. Tvorca seriálu Peter Morgan je jedným z najväčších odborníkov na britskú monarchiu, ale, ako sám hovorí, na dejinách ho zaujíma predovšetkým príbeh. A pri tvorbe The Crown nechal svoju predstavivosť bežať naplno...

V tejto knihe rozoberáme a dešifrujeme epizódu po epizóde všetky štyri série, ktoré už boli odvysielané, a s prispením fotografií a výstrižkov z dobovej tlače ich konfrontujeme s historickými faktami.

Naozaj Alžbeta II. zabránila svojej sestre vydať sa za svoju veľkú lásku? Mala koruna nejaké spojenie s nacistami? Žiarlila kráľovná na Jackie Kennedyovú? Prinútila kráľovská rodina Charlesa, aby sa vzdal Camilly? Dostanete odpovede na tieto aj desiatky ďalších otázok.

Čítať viac
24,90 € Odporúčaná cena
V predaji

Informácie

Počet strán 216
K stiahnutiu pdf Ukážka.pdf
Dátum vydania 18.2.2022
Formát 180x240 mm
Hmotnosť 0,834 kg
Jazyk slovenčina
Prekladateľ Zuzana Szabóová
EAN 9788056626375
Vek od 15
Typ kniha
Väzba viazaná s laminovaným poťahom