Hyperion

Dan Simmons

Kultová vesmírna opera, jedna z najdôležitejších sci-fi ság histórie.

Kultová vesmírna opera, jedna z najdôležitejších sci-fi ság histórie.

Na planéte Hyperion, za hranicami vplyvu zákonov Hegemónie človeka, číha hrozivý tvor menom Rapír. Niektorí ho uctievajú, iní sa ho desia a ďalší sa zaprisahali, že ho zničia. Rapír vyčkáva v Údolí Hrobiek času, kde sa zlovestné monumenty hýbu proti prúdu času.

V predvečer armagedonu, zatiaľ čo sa celá galaxia pripravuje na vojnu, sa sedem pútnikov vydáva na poslednú cestu na Hyperion hľadať odpovede na nevyriešené hádanky vlastných životov. Každý z nich si nesie zúfalú nádej a strašné tajomstvo. A jeden z nich môže mať v rukách osud celého ľudstva.

Čítať viac
26,90 € Odporúčaná cena
V predaji

Informácie

Počet strán 456
K stiahnutiu pdf Ukážka.pdf
Dátum vydania 12.4.2024
Formát 160x230 mm
Hmotnosť 0,79 kg
Jazyk slovenčina
Číslo dielu 1
Rady Hyperion
EAN 9788056639122
Vek od 18
Typ kniha
Väzba viazaná s laminovaným poťahom a prebalom

Autor knihy

Dan Simmons

Dan Simmons

Dan Simmons sa narodil v štáte Illionis v Spojených štátoch. V roku 1971 získal magisterský titul z pedagogiky na Washingtonskej univerzite v St. Louis. Potom pracoval osemnásť rokov ako učiteľ na rôznych základných školách, získal niekoľko ocenení od Coloradskej vzdelávacej spoločnosti a bol finalistom coloradskej súťaže o učiteľa roka. Prvý uverejnený príbeh napísal v roku 1982 a od roku 1987 sa naplno venuje písaniu. Je jedným z mála spisovateľov, ktorí píšu diela rôznych žánrov of fantasy a sci-fi cez horor, napätie až po literárnu fikciu. Jeho knihy vyšli v mnohých prekladoch. Bol niekoľkokrát nominovaný na cenu Hugo Awards a v roku 1990 ju za román Hyperion aj získal.