Piata obeť

J.D. Barker

Čo je desivejšie ako myseľ sériového vraha? Pokračovanie bestsellera Štvrtá opica.

Detektív Porter sa prepadá čoraz hlbšie do temnej minulosti Opičieho vraha a v uliciach Chicaga zatiaľ ľudí ohrozuje nový sériový zabijak.

Uprostred jednej z najhorších zím, aké Chicago za posledné roky zažilo, bolo pod hladinou zamrznutého jazera objavené telo nezvestnej tínedžerky Elly Reynoldsovej. Je nezvestná tri týždne, jazero však zamrzlo pred viac ako tromi mesiacmi. A ako je možné, že mala na seba šaty iného dievčaťa, ktorého zmiznutie nahlásili rodičia len pred dvoma dňami?

Zatiaľ čo sa detektívi chicagskej polície snažia rozlúsknuť túto hádanku, Porter pokračuje v prenasledovaní Opičieho vraha, pretože sa toho vnútorne nedokáže vzdať.

Posadnutý dolapením Bishopa sa s jednou rozmazanou fotografiou vydá do ulíc New Orleansu, lenže narazí na svet, ktorý je temnejší, než si predstavoval. Čoskoro si uvedomí, že jediná desivejšia vec ako myseľ sériového vraha, je myseľ vrahovej matky.

Čítať viac
23,90 € Odporúčaná cena
V predaji

Informácie

Žáner detektívka
Počet strán 544
K stiahnutiu pdf Ukážka.pdf
Dátum vydania 19.4.2024
Formát 130x200 mm
Hmotnosť 0,65 kg
Jazyk slovenčina
Číslo dielu 2
Prekladateľ Miriam Ghaniová
EAN 9788056639306
Vek od 18
Typ kniha
Väzba viazaná s laminovaným poťahom a prebalom

Ďalšie tituly z rady "Opičí vrah"

Autor knihy

J.D. Barker

J.D. Barker

J.D. BARKER nepatrí k autorom, ktorí by snívali o spisovateľskej kariére od detstva. Jeho raná tvorba vychádzala v stredoškolskom časopise, ale tak vyčnievala nad priemer, že ho s ponukou práce oslovil šéfredaktor magazínu Dvadsiata piata paralela. V redakcii tohto časopisu strávil Barker niekoľko turbulentných rokov s človekom, ktorý sa neskôr preslávil ako búrlivý hudobník Marilyn Manson. Súbežne s publicistickou tvorbou sa Barker pustil aj do písania kníh. Ukážku svojho debutového románu poslal Stephenovi Kingovi a požiadal ho, či by smel použiť meno jednej z jeho postáv. Od Kinga dostal nielen povolenie, ale aj nadšené povzbudenie do ďalšej tvorby. Nasledovalo mnoho medzinárodných úspechov, z ktorých najväčší doteraz predstavuje Štvrtá opica (Lindeni 2023). Barkerova trilógia s detektívom Samom Porterom posunula podľa mienky recenzentov hranice žánru. Barker v nej stvoril psychopatického vraha, ktorý má v sebe čosi z antihrdinov Mlčania jahniat alebo filmu Sedem. Je temný, desivý a fascinujúci.