O nezvyčajných ľuďoch a písacích strojoch

Tom Hanks

Tom Hanks – skvelý herec, skvelý autor!

Hektická, pofidérna sexuálna aféra medzi dvoma najlepšími priateľmi. Veterán z druhej svetovej vojny, ktorý zápasí nielen s fyzickými, ale aj emocionálnymi jazvami. Druhotriedny herec náhle pohltený slávou. Mladý surfer, ktorý narazil na otcov tajný život.

Toto je len pár ľudí a situácií, ktoré Tom Hanks vykresľuje vo svojej prvej zbierke príbehov. S citom a humorom preniká do ľudských životov a odkrýva ich slabosti. Príbehy spája jedna vec: v každom z nich hrá rolu pisateľ, niekedy úplne nepatrnú, inokedy ústrednú. Tom Hanks vidí do vnútra človeka a píše o ňom s takou naliehavou empatiou a úprimnosťou, že čitateľ sa ťažko ubráni dojatiu či melanchólii.

Čítať viac
13,99 € Odporúčaná cena
V predaji

Informácie

Počet strán 408
Dátum vydania 28.9.2018
Formát 130x200 mm
Hmotnosť 0,51 kg
Jazyk slovenčina
Originálny názov Uncommon Type
Pôvodný jazyk angličtina
EAN 9788056606414
Vek od 18
Typ kniha
Väzba viazaná s papier. poťahom s lam. prebal

Recenzia médii

Jana Šulková

vinlit.sk - O nezvyčajných ľuďoch a písacích strojoc

Toma Hanksa, na rozdiel od mnohých mien zahraničných spisovateľov, pozná každý našinec. Ak aj nepatríte medzi jeho fanúšikov, určite máte aspoň aký-taký prehľad o jeho hereckej kariére. Tak ako viacerí poprední herci, aj on sa už môže popýšiť knihou, ktorej je autorom. V tomto prípade ale nejde o životopis, o knihu o životnom štýle ani o nič podobné, napriek tomu v nej Hanksa môžeme do istej miery...

Autor knihy

Tom Hanks

Tom Hanks

TOM HANKS je herec, scenárista, režisér a producent. V súčasnosti patrí medzi najlepších a najoceňovanejších hercov svojej generácie. Exceluje rovnako v komédiách ako aj vo vážnych drámach a prirodzenosť a nesmierna empatia, s akou stvárňuje rôznorodých hrdinov vo filmoch, sa prejavuje aj v jeho literárnych postavách. Tým vzbudzujú u čitateľov sympatie a sú im veľmi blízke. Tom Hanks publikoval svoje texty v New York Times, Vanity Fair a v New Yorker.