Netterov anatomický atlas človeka

7. vydanie

Frank H. Netter

Svetový bestseller – pre svoju dokonalú názornosť a zrozumiteľnosť ideálny na štúdium anatómie.

Neprekonateľné anatomické vedecké ilustrácie

Netterov anatomický atlas človeka, jeho 7. vydanie, predstavuje jedinečný súbor svetovo vyhlásených, nádherných a názorných anatomických ilustrácií z klinickej perspektívy. Okrem jedinečného diela Dr. Nettera nájdete v 7. vydaní tohto atlasu aj takmer stovku anatomických ilustrácií od MUDr. Carlosa A. G. Machada, M. D., ktorý je v súčasnosti považovaný za jedného z popredných ilustrátorov v anatomickom odbore, ktorý reflektuje moderné zobrazovanie ľudskej anatómie. Súčasťou atlasu je aj vyše 50 starostlivo vybraných rádiologických snímok.

7. vydanie bolo aktualizované na základe požiadaviek študentov i odborníkov. V tomto rozšírenom vydaní nájdete:

    Úvodnú časť, do ktorej sme zaradili nové prehľadové obrazy poskytujúce prvý kontakt s povrchovou anatómiou, obehovou, nervovou a lymfatickou sústavou.

    Vyše 25 nových ilustrácií Dr. Machada, ktoré zobrazujú klinicky dôležité pojmy a systémy, napr. fascia cervicalis, burzy bedrového kĺbu, hlboký žilový systém nohy, žilovú drenáž predkolenia, ale aj ťažko vizuálne predstaviteľné oblasti, akou je napríklad fossa infatemporalis.

    Nové klinické tabuľky, sú zaradené na konci každého oddielu a zameriavajú sa na významné klinické štruktúry. Tabuľky poskytujú prehľadné systémové usporiadanie anatomických štruktúr, popis klinického významu a čísla Prehľadov, na ktorých sú zobrazené kľúčové štruktúry.

    Vyše 50 rádiologických snímok, pričom niektoré sú v atlase publikované prvýkrát, niektoré predchádzajúce snímky sú nahradené novými, získanými modernejšími prístrojmi. Jednotlivé snímky boli vybrané na základe ich prínosu pre študentov.

    Aktualizovanú terminológiu, ktorá vychádza z najmodernejšej verzie Terminologia Anatomica Federálneho medzinárodného programu pre anatomickú terminológiu (FIPAT).

    Vyše 100 bonusových Prehľadov, ktoré sú začlenené za jednotlivými oddielmi.

Čítať viac
95,90 € Odporúčaná cena
V predaji

Informácie

Počet strán 792
K stiahnutiu pdf Ukážka.pdf
Dátum vydania 21.8.2020
Formát 222x286 mm
Hmotnosť 3,724 kg
Jazyk slovenčina
Originálny názov Atlas of Human Anatomy
Pôvodný jazyk angličtina
EAN 9788056617908
Vek od 18
Typ kniha
Väzba viazaná s laminovaným poťahom

Video

Autor knihy

Frank H. Netter

Frank H. Netter

Narodil se v New Yorku, vystudoval umění na Art Students League a National Academy of Design, poté medicínu na Univerzitě v New Yorku, kde získal v roce 1931 titul doktor medicíny. Již během studií přitáhly jeho skici pozornost vyučujících i jiných mediků. Práce dr. Nettera se řadí mezi nejkvalitnější ilustrace používané pro výuku lékařské terminologie a anatomie, jsou ceněny pro estetickou kvalitu a vysokou intelektuální hodnotu. Český čtenář se s jeho anatomickými kresbami může setkat v Netterově anatomickém atlase člověka a Netterově vybarvovacím anatomickém atlase.