Nežná revolúcia

Cesta k slobode

František Emmert

Zaspomínajte si na atmosféru z cesty od totality k slobode.

Nežná revolúcia v roku 1989 predstavuje jednu z najvýznamnejších udalostí v našich novodobých dejinách. Hoci bol jej priebeh v porovnaní s ostatnými medzníkmi našej modernej histórie oveľa menej dramatický, vytvára na osi dejín ostrý predel nielen medzi dvomi historickými epochami, ale aj medzi úplne odlišnými spoločnosťami a spôsobmi života.

Niektorí obmedzujú význam nežnej revolúcie len na ekonomické a sociálne zmeny. Iní vyzdvihujú jej široký celospoločenský, humanistický a európsky kontext. Ďalší v nej vidia predovšetkým "mocenský boj". V jednom sa ale zhodujú: revolúcia priniesla obrovské zmeny.

Unikátna publikácia Nežná revolúcia sprevádza všetkými jej kľúčovými momentmi. Detailne predstavuje, aká bola situácia v Československu pred rokom 1989, čo predchádzalo 17. novembru a ako prebiehala samotná revolúcia. Na viac ako päťsto dobových snímkach zachytáva vtedajšiu atmosféru aj jednotlivých aktérov. Umožňuje tak znovu spoznať udalosti, ktoré boli súčasťou vtedajších veľkých geopolitických zmien a ktoré otvorili Československu dvere k novým netušeným možnostiam a výzvam.

Čítať viac
24,90 € Odporúčaná cena
V predaji

Informácie

Počet strán 268
Dátum vydania 8.11.2019
Formát 210x297 mm
Hmotnosť 1,39 kg
Jazyk slovenčina
Originálny názov Sametová revoluce
Pôvodný jazyk čeština
EAN 9788056613658
Vek od 15
Typ kniha
Väzba viazaná s laminovaným poťahom

Video

Recenzia médii

Natyn

_natyn_ - Nežná revolúcia

Túto knižku mám položenú na nočnom stolíku a kúskujem si ju pomedzi beletriu ktorú čítam, keďže to nie je kniha ktorú by som dala na jeden hlt. Všetko čo potrebujete vedieť o nežnej revolúcii, jej priebehu, o tvárach nežnej revolúcie, o živote pred a po revolúcii a o udalostiach s ňou súvisiacich. Spracovanie je výborné, zrozumiteľné a veľmi cením množstvo fotiek, ktoré v knihe je, všetko si tak l...

Autor knihy

František Emmert

František Emmert

František Emmert je uznávaný a oceňovaný autor literatúry faktu. Venuje sa najmä českým dejinám dvadsiateho storočia. Debutoval zbierkou Češi ve wehrmachtu. V slovenčine si čitatelia a čitateľky môžu prečítať jeho diela Zlomové osmičky – 1918, 1938, 1948, 1968 či Nežná revolúcia. Žije v Brne s manželkou a dvoma deťmi.