Carnegieho slúžka

Marie Benedict

Kto zmenil neľútostného priemyselníka na skutočného filantropa?

Kto zmenil neľútostného priemyselníka na skutočného filantropa?

Príbeh ženy, ktorá mohla inšpirovať Andrewa Carnegieho, jedného z najbohatších mužov Ameriky a prvého skutočného filantropa na svete.

Clara Kelleyová nie je tá, za ktorú ju považujú. Nie je to skúsená írska slúžka, ktorá mala byť najatá na prácu v jednej z najbohatších domácností v Pittsburghu. Je to chudobná farmárova dcéra, čo nemá kam ísť a nemá vo vreckách nič. No druhá Clara zmizla, a tak sa jej ponúkla šanca predstierať, že je ona, a získať peniaze, ktoré bude môcť posielať domov.

Slúžiť ako komorná v domácnosti Andrewa Carnegieho a vyhovieť jeho panovačnej matke, ktorá vládne svojmu panstvu a synom železnou rukou, však nie je jednoduché. No Clare nechýba odhodlanie a silná vôľa a svojím úsilím a inteligenciou dosiahne, že sa na ňu čoskoro začne spoliehať nielen pani Carnegieová, ale aj jej starší syn.

Hranica medzi zamestnávateľom a zamestnankyňou sa pomaly stiera, odhalenie minulosti však môže zničiť budúcnosť a celú Clarinu rodinu.

Od autorky bestsellera Jediná žena v miestnosti

Čítať viac
21,90 € Odporúčaná cena
Expedujeme 7.6.2024

Informácie

Počet strán 296
K stiahnutiu pdf Ukážka.pdf
Dátum vydania 14.6.2024
Formát 145x230 mm
Jazyk slovenčina
Prekladateľ Denisa Jahičová
EAN 9788056640227
Vek od 18
Typ kniha
Väzba viazaná s laminovaným poťahom

Autor knihy

Marie Benedict

Marie Benedict

Marie Benedict je právnička s viac ako desaťročnou advokátskou praxou. Študovala históriu a právo a s rodinou žije v Pittsburghu. Štúdium histórie ju priviedlo aj k písaniu. Fascinujú ju príbehy žien z histórie, ktorým chce vzdať hold a ukázať ich výnimočnosť. Slovenskí čitatelia a čitateľky tak mohli spoznať silný príbeh Hedy Lamarrovej, holywoodskej ikony a zároveň vedkyne v románe Jediná žena v miestnosti, V tieni Einsteinai, Jej skrytá geniality či záhadný príbeh zmiznutia známej spisovatelky v románe Tajomstvo Agathy Christie.