V tieni Einsteina

Marie Benedict

Od autorky bestselleru Jediná žena v miestnosti

Strhujúci a dojímavý román o žene, ktorá bola nielen manželkou, ale aj spolupracovníčkou jedného z najväčších vedcov a géniov v histórii.

Mileva „Mitza“ Marićová bola odmalička iná ako ostatné dievčatá. Kým väčšina z nich videla svoju budúcnosť v domácnosti a pri deťoch, ona študovala fyziku na elitnej univerzite v Zürichu, kde napriek mnohým predsudkom bojovala o úspech v odbore, v ktorom dominovali muži. Matematika pre ňu bola vždy jednoduchšia cesta ako manželstvo.

Lenže keď sa o ňu začal zaujímať spolužiak Albert Einstein, jej svet sa otočil hore nohami. Stali sa z nich priatelia, partneri vo vede a neskôr aj rodičia a manželia.

Albert Einstein svojimi veľkými teóriami spôsobil revolúciu vo vede a vo svete. Aký bol však skutočný prínos jeho prvej manželky, vynikajúcej matematičky a fyzičky, pri formulovaní teórie relativity? Mal sa s ňou Einstein podeliť o Nobelovu cenu, ktorú mu udelili? Žiaľ, v ich rodine bolo miesto len pre jedného génia. A tak sa Mileva napriek svojmu talentu a brilantnému mysleniu stala takmer neviditeľnou v tieni svojho muža.

Čítať viac
13,99 € Odporúčaná cena
Nedostupné

Informácie

Počet strán 296
K stiahnutiu pdf Ukážka.pdf
Dátum vydania 3.12.2021
Formát 145x230 mm
Hmotnosť 0,54 kg
Jazyk slovenčina
Číslo dielu 3
Prekladateľ Denisa Ghaniová
EAN 9788056624685
Vek od 18
Typ kniha
Väzba viazaná s laminovaným poťahom

Recenzia médii

dotkine_knizky - V tieni Einsteina

Opäť Vám priblížim jednu z knižiek pre nás dospelých, ktorá ma osobne veľmi zaujala. Mnohí z nás poznajú Alberta Einsteina ako najvýznamnejšieho vedca 20. storočia, ktorý predložil teóriu relativity či získal Nobelovu cenu za fyziku. Nikdy som však nepočula o jeho manželke, preto ma zaujala táto knižka. Chcela som sa dozvedieť viac. Dej je vystavaný na historickej fikcii. Autorka síce píše o...

Autor knihy

Marie Benedict

Marie Benedict

Marie Benedict je právnička s viac ako desaťročnou advokátskou praxou. Študovala históriu a právo a s rodinou žije v Pittsburghu. Štúdium histórie ju priviedlo aj k písaniu. Fascinujú ju príbehy žien z histórie, ktorým chce vzdať hold a ukázať ich výnimočnosť. Slovenskí čitatelia a čitateľky tak mohli spoznať silný príbeh Hedy Lamarrovej, holywoodskej ikony a zároveň vedkyne v románe Jediná žena v miestnosti, V tieni Einsteinai, Jej skrytá geniality či záhadný príbeh zmiznutia známej spisovatelky v románe Tajomstvo Agathy Christie.