Lux perpetua - Svetlo večné

Andrzej Sapkowski

Záverečný diel historicko-fantastickej série Husitská trilógia od najúspešnejšieho poľského autora súčasnosti Andrzeja Sapkowského.

Lux Perpetua – Svetlo večné je tretí diel historicko-fantastickej série Husitská trilógia od najúspešnejšieho poľského autora súčasnosti Andrzeja Sapkowského.

Pražský medik a alchymista Reinmar z Bielawy sa ocitol na križovatke osudu. Ako hlavný účastník husitského povstania stojí na čele ťaženia proti šľachte a kléru. Ale inkvizícia zajala Reinmarovu milovanú. Využíva ju proti nemu, aby špehoval vo vlastných radoch a zradil svojich blízkych. Rozpoltený medzi povinnosťou a hlasom srdca sa rozhodne staviť všetko na jedinú kartu, len aby dostal svoju milovanú z rúk nepriateľov. Lenže na krvou zmáčaných poliach strednej Európy prichádza Reinmar aj o posledné ideály. Zmôžu tie najčistejšie úmysly a najsilnejšia vôľa niečo proti burácajúcim salvám, ktoré zmenili chod dejín?

Čítať viac
17,49 € Odporúčaná cena
V predaji

Informácie

Počet strán 544
K stiahnutiu pdf Ukážka.pdf
Dátum vydania 11.9.2020
Formát 145x205 mm
Hmotnosť 0,87 kg
Jazyk slovenčina
Číslo dielu 3
Originálny názov Lux perpetua, Trylogia husycka 3
Pôvodný jazyk poľština
Prekladateľ Karol Chmel
EAN 9788056616796
Vek od 15
Typ kniha
Väzba viazaná s laminovaným poťahom

Recenzia médii

Marek Zákopčan

marekzakopcan.sk - Epické zavŕšenie boja za šťastie, vieru

Reinmara z Bielawy sme vo Veži bláznov spoznali ako nerozvážneho mladíka, pražského učenca fušujúceho do mágie, ktorý sa v Božích bojovníkoch prejavil o niečo múdrejšie a zmierenejšie s tým, že osud nie je priamočiary a ľudská motivácia už vôbec nie. Lux perpetua - Svetlo večné je vyvrcholením zápolenia rôznych skupín i Reinmarovho hľadania milovanej Jutty. Aj teraz sa počas svojho putovania dosta...

Autor knihy

Andrzej Sapkowski

Andrzej Sapkowski

Andrzej Sapkowski patrí medzi najznámejších poľských spisovateľov. Svetovú slávu získal fantastickými poviedkami o bielovlasom zaklínačovi Geraltovi z Rivie. Prvú z nich publikoval časopisecky v roku 1986. Vznikla z nich Sága o Zaklínačovi, pozostáva z poviedkových zbierok Posledné želanie a Meč osudu a z románov Krv elfov, Čas opovrhnutia, Krst ohňom, Veža lastovičky, Pani Jazera a Búrková sezóna. Za svoje opus magnum považuje historickú fantasy Husitská trilógia, ktorá sa odohráva v Česku a Sliezsku počas husitských bojov.