Zošli nám dážď

Kniha o stratenej láske, zrade i nádeji

Charles Martin

Od autora bestselleru Hora medzi nami prinášame nový pútavý príbeh o pochovaných tajomstvách, stratenej láske a prísľube druhej šance.

Allie sa spamätáva zo straty milovanej reštaurácie na floridskom pobreží, keď náhle príde o druhého manžela, ktorý zahynie pri hrozivej automobilovej nehode. Je zničená a nemá už nádej, obáva sa budúcnosti, no v tej chvíli sa pri nej zrazu objaví človek z jej minulosti.

Joseph bol preč niekoľko rokov, mal zranené nielen telo, ale aj doráňanú dušu a po traumatických skúsenostiach z vojny vo Vietname sa nevedel začleniť do normálneho života. Keď sa napokon rozhodne utiahnuť do ústrania a žiť pokojný život v chate vysoko v karolínskych horách, v neďalekom lese objaví matku s dvoma deťmi, ktorí sa stratili. Nikdy mu nechýbala sila a odvaha, preto sa rozhodne pomôcť im a zaviezť ich k príbuzným na Floridu. Keď je už tam, povie si, že sa zastaví aj v svojom rodisku. Je to tesne po nehode a traume, ktorú práve prežíva jeho kamarátka z detstva a stratená láska Allie.

Joseph ponúkne Allie pomoc pri obnovení reštaurácie a zdá sa, že sa medzi nimi znova rozhorí stará láska, lenže na povrch sa začnú vynárať tajomstvá staré štyridsaťpäť rokov a hrozí, že zničia nielen nádej na druhú šancu v živote, ale aj lásku.

Čítať viac
12,99 € Odporúčaná cena
V predaji

Informácie

Počet strán 272
K stiahnutiu pdf Ukážka.pdf
Dátum vydania 7.2.2020
Formát 130x200 mm
Hmotnosť 0,42 kg
Jazyk slovenčina
Číslo dielu 3
Originálny názov Send Down the Rain
Pôvodný jazyk angličtina
Prekladateľ Miriam Ghaniová
EAN 9788056615416
Vek od 18
Typ kniha
Väzba viazaná s papier. poťahom s lam. prebal

Recenzia médii

Drominicka

Drominickacita.sk - Zošli nám dážď

Vydavateľstvo Lindeni minulý rok prinieslo knihu Keď svrčky plačú od Charlesa Martina. Kniha v sebe ukrývala veľmi krásny a silný príbeh. Keďže tá sa mi vtedy páčila, neváhala som a siahla som aj po ďalšom diele od tohto autora. Zošli nám dážď má opäť krásnu obálku a ešte emotívnejší príbeh. Joseph žije na samote v horách v jednoduchej chate. Jedného dňa začuje volanie o pomoc a podarí sa mu zach...

Autor knihy

Charles Martin

Charles Martin

Svetoznámy autor Charles Martin žije na juhu USA, študoval anglistiku a žurnalistiku. Pracoval ako poisťovací maklér, ale celý čas túžil stať sa spisovateľom. Prvé poviedky začal písať ako pätnásťročný. Na ceste za jeho snom ho výrazne podporovala manželka Christie, s ktorou prežil už takmer polovicu svojho života. Dnes je autorom viac ako pätnástich úspešných románov, ktoré vyšli v takmer 20 krajinách sveta. Podľa románu Hora medzi nami bol nakrútený film s Kate Winslet v hlavnej úlohe. Vo voľnom čase sa venuje streľbe z luku či taekwondu spolu so svojimi troma synmi. Jeho romány sa tešia veľkému úspechu aj medzi slovenskými čitateľkami a čitateľmi. Ak máte radi láskavé príbehy, ktoré vás prinútia zamyslieť sa, a zároveň vás aj pohladia na duši, knihy Charlesa Martina sú to pravé pre vás.