Dlhá cesta domov

Charles Martin

Príbeh o návrate márnotratného syna

Hudobník a skladateľ Cooper O’Connor ako osemnásťročný oberie svojho otca o všetko a prejde autom z domu takmer štyritisíc kilometrov do Nashville. Dúfa, že sa tam uživí hrou na šiestich strunách a svojím talentom. No jeho predpoklad sa čoskoro ukáže ako klamlivý.

Päť rokov sa len tak potĺka, potom sa zaľúbi do Daley Crossovej, speváčky s anjelským hlasom, ktorá potrebuje vlastnú pieseň. No keď si uvedomí, že Daley naozaj ľúbi, musí čeliť tragédii, ktorá ohrozí jeho život aj kariéru. Nemá kam ísť, tak sa napokon vráti domov do odľahlých coloradských hôr, kde hľadá odpovede o svojom otcovi a jeho viere.

O dvadsať rokov neskôr zbadá znova na rohu ulice Daley, ale premýšľa, či nie je neskoro povedať jej pravdu o minulosti – a či je vôbec on sám pripravený jej čeliť.

Príbeh o návrate márnotratného syna vás zavedie od stanu, kde káže jeho otec, až do hudobnej sály Ryman, aby ste na vlastnej koži precítili vzťah medzi zlomeným mužom a otcom, ktorý ho doma nikdy neprestal čakať.

Čítať viac
13,49 € Odporúčaná cena
V predaji

Informácie

Počet strán 272
K stiahnutiu pdf Ukážka.pdf
Dátum vydania 18.9.2020
Formát 130x200 mm
Hmotnosť 0,42 kg
Jazyk slovenčina
Číslo dielu 4
Originálny názov Long Way Gone
Pôvodný jazyk angličtina
Prekladateľ Miriam Ghaniová
EAN 9788056618561
Vek od 18
Typ kniha
Väzba viazaná s laminovaným poťahom a prebalom

Autor knihy

Charles Martin

Charles Martin

Svetoznámy autor Charles Martin žije na juhu USA, študoval anglistiku a žurnalistiku. Pracoval ako poisťovací maklér, ale celý čas túžil stať sa spisovateľom. Prvé poviedky začal písať ako pätnásťročný. Na ceste za jeho snom ho výrazne podporovala manželka Christie, s ktorou prežil už takmer polovicu svojho života. Dnes je autorom viac ako pätnástich úspešných románov, ktoré vyšli v takmer 20 krajinách sveta. Podľa románu Hora medzi nami bol nakrútený film s Kate Winslet v hlavnej úlohe. Vo voľnom čase sa venuje streľbe z luku či taekwondu spolu so svojimi troma synmi. Jeho romány sa tešia veľkému úspechu aj medzi slovenskými čitateľkami a čitateľmi. Ak máte radi láskavé príbehy, ktoré vás prinútia zamyslieť sa, a zároveň vás aj pohladia na duši, knihy Charlesa Martina sú to pravé pre vás.