Preži túto noc

Riley Sager

Roadtrip, ktorý nikto nechce zažiť. Napätie a nebezpečenstvo je bližšie a bližšie každým kilometrom.

Je november 1991. V magnetofóne hrá kazeta s Nirvanou, v Bielom dome sedí George Bush starší a vysokoškoláčka Charlie Jordanová, vášnivá milovníčka filmov, sa vezie v aute s človekom, ktorý je možno sériový vrah.

Josh Baxter, muž za volantom, je pre Charlie úplne cudzí. Zoznámili sa len preto, aby sa mohli podeliť o výdavky na dlhú cestu autom do Ohia. Obaja majú svoje dôvody, prečo potrebujú odísť z internátu. Charlie poháňa pocit viny a smútok zo šokujúcej vraždy jej najlepšej priateľky, ktorá sa stala treťou obeťou takzvaného Univerzitného vraha. Josh sa ponáhľa za svojím chorým otcom – alebo to aspoň tvrdí.

Čím dlhšie Charlie sedí na sedadle spolujazdca, tým viac si všíma, že na Joshovi je niečo podozrivé a začína mať pocit, že sa ocitla v aute s Univerzitným vrahom. Je Josh naozaj nebezpečný? Alebo sú Charline obavy len výsledkom jej živej predstavivosti, keďže videla priveľa desivých filmov?

Jedno je isté – Charlie nemá kam ujsť a nemá sa ako dovolať pomoci. Uviazla v hre na mačku a myš a vie, že vyhrá len vtedy, ak prežije túto noc.

Čítať viac
17,99 € Odporúčaná cena
V predaji

Informácie

Žáner triler
Počet strán 336
K stiahnutiu pdf Ukážka.pdf
Dátum vydania 5.8.2022
Formát 130x200 mm
Hmotnosť 0,48 kg
Jazyk slovenčina
Prekladateľ Vladislav Gális
EAN 9788056629086
Vek od 18
Typ kniha
Väzba viazaná s laminovaným poťahom a prebalom

Autor knihy

Riley Sager

Riley Sager

Riley Sager je autorom šiestich bestsellerových románov podľa New York Times, najnovšie z nich sú Home Before Dark (Doma pred zotmením) a Survive the Night (Preži túto noc). Jeho prvý román Final Girls (Posledné dievčatá) vyšiel v tridsiatich krajinách a získal ocenenie ITW Thriller Award v kategórii Najlepší román v pevnej väzbe. Na jeho najnovšiu knihu The House across the Lake (Dom na druhej strane jazera) sa môžeme tešiť už v roku 2022, vyjde vo vydavateľstve Dutton Books. Riley Sager pochádza z Pensylvánie a v súčasnosti žije v Princetone v New Jersey.