Odložené prípady: Nezvestná

Tina Frennstedt

Prvý román série od novinárky a expertky na odložené prípady spája to najlepšie z televíznych seriálov Most a Zločin.

Kniha Odložené prípady Nezvestná spája to najlepšie z televíznych seriálov Most a Zločin v krimi sérii, ktorej autorkou je expertka na odložené prípady Tina Frennstedt.

Pred 16 rokmi zmizlo uprostred leta v južnom Švédsku 19-ročné dievča. Prípad nikdy nebol vyriešený a dievča sa nikdy nenašlo. Teraz vrah napádajúci a znásilňujúci ženy v ich domovoch terorizuje Malmö. Dôkazy nasmerujú vyšetrovanie k dlho hľadanému dánskemu vrahovi z Valby. Slávny dánsky expert na profily zločincov a odborník na vraha z Valby Carsten Morris, sa stane súčasťou švédskeho tímu vyšetrovateľov. Neočakávaný zvrat udalostí nastane, keď odtlačky prstov z miesta činu v Malmö naznačujú súvislosť s prípadom nezvestnej tínedžerky z roku 2002. Môžu tie dva vzdialené prípady súvisieť?

Vyšetrovanie vedie detektívka inšpektorka Tess Hjamarssonová, vedúca oddelenia odložených prípadov. Jej odhodlanie vyriešiť prípady zločinov, ktorých oficiálne vyšetrovanie bolo zastavené bez výsledku, hraničí až s obsesiou. So svojou partnerkou Marie Erlingovou sa snažia vyriešiť oba prípady, prv než vrah znova zaútočí.

Tina Frennstedt pracovala viac ako 25 rokov ako reportérka v novinách (Svenska Dagbladet, Expressen), pričom písala najmä o zločinoch. Táto jej skúsenosť prináša do jej románu vzácnu a osviežujúcu autenticitu.

Prvý román série Odložené prípady Nezvestná sa odohráva v južnom Švédsku a v okolí Malmö, v prostredí najslávnejších švédskych kníh a televíznych seriálov.

Čítať viac
15,99 € Odporúčaná cena
V predaji

Informácie

Počet strán 416
K stiahnutiu pdf Ukážka.pdf
Dátum vydania 27.3.2020
Formát 130x200 mm
Hmotnosť 0,511 kg
Jazyk slovenčina
Číslo dielu 1
Originálny názov Cold Case Sweden Book 1 Taken
Pôvodný jazyk švédčina
Prekladateľ Katarína Uhríková
EAN 9788056616185
Vek od 18
Typ kniha
Väzba viazaná s laminovaným poťahom a prebalom

Ďalšie tituly z rady "Odložené prípady"

Recenzia médii

Ildi knihomolka - Odložené prípady: Nezvestná

Odložené prípady Nezvestná spája to najlepšie z televíznych seriálov Most a Zločin v krimi sérii. Kniha bola vydaná v roku 2019 a ja som o nej vôbec nepočula. Až teraz som si ju prečítala, keďže onedlho má vyjsť pokračovanie a pre mňa je Nezvestná príjemným prekvapením. Aj, keď má kniha viac ako 400 strán prečítala som ju rýchlo. Prípad má spád, autorka auteticky a empaticky píše o práci vyšetrov...

knihomolky.wordpress.com - Odložené prípady:Nezvestná

Prvá časť série z oddelenia odložených prípadov je naozaj skvelým štartom do tejto krimisérie! V príbehu sa na začiatku stretávame s vraždou mladej ženy, ktorá bola zavraždená počas orkánu Ruth, ktorý sa prehnal cez Švédsko. O pár dní na to dochádza k ďalšiemu útoku a je viac ako jasné, že vo Švédsku vyčíňa dánsky sériový vrah. Oba prípady však prinášajú nový pohľad na vyšetrovanie spred šestnást...
Marek Zákopčan

marekzakopcan.sk - Nová mrazivá séria so širokým dosahom

Vydavateľstvo Lindeni sa na našom domácom trhu udomácnilo priam raketovou rýchlosťou. Môžu za to nielen kvalitné tituly, ale aj pestrosť žánrov. Čo sa týka krimi, detektívok či psychotrilerov, ešte sa zrejme nenašiel román, čo by šliapol vedľa. Medzi obľúbené autorky sa nepochybne zaradí aj švédska novinárka Tina Frennstedt. Svoje skúsenosti s pestrými prípadmi sa rozhodla zúročiť v literárnej tvo...
Perla Torkan

Perlasworldofstories.blog.cz - Pravdu nepochováš

Čítať túto knihu bol zážitok od začiatku do konca. Nezvestná je pozoruhodné dielo, ktoré v sebe spája zaujímavé prípady a núti človeka premýšľať nad všetkými scenármi, hoci ho výsledok nakoniec aj tak prekvapí. Štýl písania Po dlhej dobe som sa stretla s trilerom, pri ktorom som si na začiatku ani neuvedomila, že čítam literatúru pre dospelých. Štýl písanie je chytľavý a v porovnaní s inými ne...

Autor knihy

Tina Frennstedt

Tina Frennstedt

Tina Frennstedt Žije v Södermalme, v Štokholme. Patrí medzi najúspešnejšie švédske krimi reportérky. Pracovala ako editorka správ v novinách Svenska Dagbladet, krimi reportérka v Expressene a v súčasnosti je manažérkou vysielania Crime Central, televíznej produkcie Expressenu, ktorá sa zameriava na súčasný zločin. Žije v Södermalme, v Štokholme. Za svoj debut Nezvestná získala ocenenie The Crimetime Awards. Tento krimi román odštartoval jej úspešnú sériu Odložené prípady.