Hora v mori

Ray Nayler

Keď objavia vysokointeligentný druh chobotnice, začne boj o ovládnutie sveta.

Keď ľudstvo objaví inteligentný svet chobotníc s vlastným jazykom a kultúrou, odpáli globálny boj o ovládnutie budúcnosti.

Morská biologička Ha Nguyenová dostane ponuku vycestovať na odľahlé súostrovie, kde objavili vysoko inteligentný a nebezpečný druh chobotnice. Súostrovie kúpi nadnárodná technologická spoločnosť, ktorá je známa prelomovou prácou v oblasti umelej inteligencie. Evakuuje z neho obyvateľstvo a uzavrie ho pred svetom, aby sa doktorka Nguyenová mohla sústrediť na prácu. V stávke je totiž veľa – chobotnice sú kľúčom k bezprecedentným objavom v oblasti mimoľudskej inteligencie a ten, kto dokáže využiť ich pokroky, môže získať obrovské bohatstvo a moc.

No nikto sa zatiaľ neopýtal chobotníc, čo si o tom myslia. A čo plánujú urobiť...

Čítať viac
23,90 € Odporúčaná cena
V predaji

Informácie

Počet strán 408
K stiahnutiu pdf Ukážka.pdf
Dátum vydania 3.11.2023
Formát 145x230 mm
Hmotnosť 0,66 kg
Jazyk slovenčina
Prekladateľ Michal Jedinák
EAN 9788056637012
Vek od 18
Typ kniha
Väzba viazaná s laminovaným poťahom a prebalom

Autor knihy

Ray Nayler

Ray Nayler

Ray Nayler, ktorého Locus Online označil za „jedného z nastupujúcich majstrov krátkej fantastiky“, je autorom kritikou oceňovaných poviedok, ktoré vyšli v mnohých časopisoch a antológiách. Takmer polovicu svojho života žil a pracoval mimo Spojených štátov v zahraničnej službe a v Mierových zboroch, a takisto pôsobil ako úradník pre životné prostredie, vedu, technológie a zdravie na konzuláte USA v Hočiminovom Meste. V súčasnosti pracuje ako medzinárodný poradca Úradu národných morských rezervácií v Národnom úrade pre oceány a atmosféru.