Šťastie mi uniká pomedzi prsty

Agnes Martin-Lugand

Koniec je vždy aj začiatkom. Nový román bestsellerovej autorky Agnes Martin-Lugandovej.

Bohémske prostredie parížskej módy nie je dosť seriózne pre dievča z provinčného mestečka, a tak sa Iris – presne podľa rodičovského scenára – stane úradníčkou v banke a zabezpečenou manželkou lekára. Nudná práca a jednotvárny život v malom meste ju ubíjajú a Iris čoraz častejšie myslí na svoj dávny sen – kresliť modely a vdýchnuť im život pomocou ihly a nití. Keď zistí, že manžel, vzorný a vážený pán doktor, nie je až taký vzorný a ich vzťah sa napokon rozpadá, Iris sa zrúti celý svet.

Nové výzvy, noví ľudia a vzrušujúci život – to ju čaká vo vysnenom Paríži, ktorý ju mal vyliečiť z traumy a pootvoriť jej dvierka do sveta módy, ktorý jej už v detstve učaroval.

Čítať viac
12,99 € Odporúčaná cena
V predaji

Informácie

Počet strán 312
Dátum vydania 23.11.2018
Formát 115x185 mm
Hmotnosť 0,36 kg
Jazyk slovenčina
Číslo dielu 5
Originálny názov Entre mes mains le Bonheur se faufille
Pôvodný jazyk francúzština
EAN 9788056607664
Vek od 18
Typ kniha
Väzba viazaná s papier. poťahom s lam. prebal

Recenzia médii

Denisa Patáková

precitane.sk - RECENZIA: Agnes Martin-Lugand

Hlavná hrdinka Iris si svoj život predstavovala úplne inak. Pod nátlakom zo strany rodičov sa v minulosti vzdala svojho veľkého sna – venovať sa naplno šitiu a stať sa súčasťou parížskeho módneho biznisu. A tak jej ostala len nudná práca v banke, stereotypný život, a nie celkom ideálne manželstvo s uznávaným miestnym lekárom Pierrom. Keď na povrch vyplávajú udalosti z minulosti, o ktorých nemala ...
Jana Nemčeková

vinlit.sk - Šťastie mi uniká pomedzi prsty

Predtým, ako som sa pustila do čítania najnovšej knihy francúzskej spisovateľky Agnes Martin-Lugand, začítala som sa na internete do recenzií na jej predošlé diela. Z pozitívnych reakcií čitateliek som bola príjemne prekvapená, nečakala som totiž, že by u nás na Slovensku, kde čitateľky vyhľadávajú skôr domácu tvorbu, bola Martin-Lugand taká známa a jej knihy také vyhľadávané. Po prečítaní jej nov...

Autor knihy

Agnes Martin-Lugand

Agnes Martin-Lugand

Agnès Martin-Lugand sa narodila v roku 1979 vo francúzskom prístavnom meste Saint-Malo. Predtým ako začala písať knihy, pracovala ako psychologička. Jej debutom bol román Šťastní ľudia čítajú a pijú kávu a v jej rodnom Francúzsku aj po celom svete zaznamenal veľký úspech. V slovenskom jazyku vyšli aj jej ďalšie romány, napríklad Smútok lásku neodplaví, Kvapka šťastia v rannej káve či Život je ľahký, nerob si starosti. Patrí medzi najúspešnejšie francúzske prozaičky, jej romány boli preložené do viac ako štrnástich jazykov a ich predaje prekročili hranicu dvoch miliónov kusov.