Nadácia a impérium

Isaac Asimov

Držiteľ ceny Hugo za najlepšiu žánrovú sériu všetkých čias. Kultová sci-fi séria Nadácia vychádza v novom slovenskom preklade pri príležitosti stého výročia narodenia autora Isaaca Asimova.

Nadácia dokázala ustáť dve storočia úpadku kedysi mocného Galaktického impéria do nekontrolovateľného chaosu. Posledné pozostatky imperiálnej flotily sa teraz pokúšajú vrátiť nadačníkov do područia bývalej moci. Hari Seldon tento konflikt predpovedal a budúcu galaxiu na to pripravil. Čo sa však stane, ak do jeho výpočtov vstúpi celkom nepredvídateľná veličina – napríklad mutant s nadľudskými schopnosťami?

Séria Nadácia je základným kameňom moderného sci-fi žánra a dnes je považovaná za klasiku svetovej literatúry. Predstavivosť Isaaca Asimova stvorila mimoriadny svet a pretransformovala sci-fi literatúru do podoby, ako ju poznáme dnes.

Čítať viac
13,49 € Odporúčaná cena
V predaji

Informácie

Počet strán 296
K stiahnutiu pdf Ukážka.pdf
Dátum vydania 7.8.2020
Formát 130x200 mm
Hmotnosť 0,39 kg
Jazyk slovenčina
Číslo dielu 2
Rady Nadácia
Originálny názov The Foundation and Empire
Pôvodný jazyk angličtina
Prekladateľ Patrick Frank
EAN 9788056617533
Vek od 15
Typ kniha
Väzba viazaná s laminovaným poťahom

Recenzia médii

Ján Blažovský

medziknihami.dennikn.sk - Nadácia a impérium

Keď fyzik a významný popularizátor vedy Michio Kaku spomínal na Isaaca Asimova, uviedol historku ako sa ho pýtal, odkiaľ čerpal inšpiráciu na napísanie Nadácie. Asimov mu odpovedal, že to bol pád rímskeho impéria. Pokračovanie legendárnej série s názvom Nadácia a impérium ponúka čitateľom pôsobivý obraz rozkladu pokročilej formy spoločenského usporiadania a takú vieru v silu exaktných vied, ktorá ...

Autor knihy

Isaac Asimov

Isaac Asimov

Isaac Asimov je autor mnohých kultových diel sci-fi a fantasy literatúry. Venoval sa aj písaniu vedeckých publikácií. Medzi jeho naznámejšie diela patrí séria Nadácia či zbierka poviedok Ja, Robot. Je držiteľom ceny Hugo za najlepšiu žánrovú sériu všetkých čias. Bol členom a viceprezidentom Menza International a na jeho počesť po ňom pomenovali asteroid.