Druhá nadácia

Isaac Asimov

Tretie pokračovanie najlepšej scifi série všetkých čias.

Držiteľ ceny Hugo za najlepšiu žánrovú sériu všetkých čias. Kultová sci-fi séria Nadácia vychádza v novom slovenskom preklade pri príležitosti stého výročia narodenia autora Isaaca Asimova.

Nadácia upadla do područia mutanta Mula. A napriek tomu, že extrémne rýchlo dobyl nemalú časť vesmíru, stále to nepovažuje za dostatočné. Je presvedčený, že na to, aby dosiahol svoj cieľ, musí zničiť bájnu druhú Nadáciu. Národ, ktorý vraj na všetko historické dianie dohliada z bezpečnej vzdialenosti, ukrytý pred zvedavcami. Ťahá druhá Nadácia potichu za nitky osudu alebo je len rozmarom Hariho Seldona, tvorcu najodvážnejšieho záchranného plánu v dejinách ľudstva?

Séria Nadácia je vrcholné dielo svetovej sci-fi literatúry. Romány Isaaca Asimova ponúkajú neprekonateľnú súhru strategických manévrov, novátorských myšlienok a rozsiahleho budovania budúceho sveta. Zaznamenávajú nekončiaci súboj skupiny odvážnych mužov a žien‚ ktorí sú odhodlaní zachovať ľudský život v galaxii uvrhnutej do tridsaťtisícročnej temnoty plnej násilia a nekončiacich bojov.

Čítať viac
13,49 € Odporúčaná cena
V predaji

Informácie

Počet strán 280
Dátum vydania 23.10.2020
Formát 130x200 mm
Hmotnosť 0,37 kg
Jazyk slovenčina
Číslo dielu 3
Rady Nadácia
Originálny názov The Second Foundation
Pôvodný jazyk angličtina
Prekladateľ Patrick Frank
EAN 9788056619179
Vek od 15
Typ kniha
Väzba viazaná s laminovaným poťahom

Recenzia médii

Lili-darknight.blogspot.cz - Druhá nadácia

Ja som pred pár dňami prečítala posledný diel základnej trilógie a nemohla by som byť spokojnejšia. Kniha je úplne iná ako tie dve predošlé. Rozsahom ide skôr o dve kratšie novely a hlavne tá druhá je štýlovo asi najviac odlišná. Autor sa v nej totiž naplno ponoril do svojho vedeckého vzdelania a cez rôzne lingvistické a ďalšie iné odborné teórie sa mi snažil vysvetliť, ako presne funguje druhá Na...

Autor knihy

Isaac Asimov

Isaac Asimov

Isaac Asimov je autor mnohých kultových diel sci-fi a fantasy literatúry. Venoval sa aj písaniu vedeckých publikácií. Medzi jeho naznámejšie diela patrí séria Nadácia či zbierka poviedok Ja, Robot. Je držiteľom ceny Hugo za najlepšiu žánrovú sériu všetkých čias. Bol členom a viceprezidentom Menza International a na jeho počesť po ňom pomenovali asteroid.