Rozhovory s priateľmi

Sally Rooney

Debut autorky oceňovaného románu Normálni ľudia

Dvadsaťjedenročná Frances je chladná pozorovateľka. Emócie veľmi nevyjadruje, na rozdiel od jej najlepšej kamarátky lesbičky Bobbi, s ktorou istý čas chodila. Študuje na dublinskej univerzite, píše poéziu a spolu s Bobbi vystupujú na večeroch hovoreného slova. Keď ich jedného dňa objaví známa novinárka Melissa, vydatá za herca Nicka, ocitnú sa vo svete luxusných domov, divokých večierkov a prázdnin v Bretónsku a vytvoria s o desaťročie staršími manželmi zvláštnu nerozlučnú štvoricu. Frances s Nickom sa však nečakane zblížia, a tak sa musí citovo uzavretá intelektuálka prvý raz postaviť tvárou v tvár svojej vlastnej zraniteľnosti.

Inteligentný debut od autorky oceňovaného románu Normálni ľudia je neobyčajným príbehom o netradičných podobách ľúbostných vzťahov a ich dôsledkoch, o nežnosti, krutosti, vyrovnávaní sa so zložitosťou života a citovom dozrievaní.

Čítať viac
12,99 € Odporúčaná cena
V predaji

Informácie

Počet strán 296
K stiahnutiu pdf Ukážka.pdf
Dátum vydania 6.11.2020
Formát 130x200 mm
Hmotnosť 0,33 kg
Jazyk slovenčina
Číslo dielu 2
Originálny názov Conversations with Friends
Pôvodný jazyk angličtina
EAN 9788056619247
Vek od 18
Typ kniha
Väzba brožovaná lepená s chlopňami

Recenzia médii

life of bookworm - Rozhovory s priatelmi

Sally Rooney ma baví. Vidí do duše mileniálov až nepríjemne hlboko, a neviem ako vy, ale ja sa s mnohými charakterovými črtami jej postáv viem stotožniť, respektíve rozumiem ich pohnútkam. Sally vie výborne opísať ten "komunikačný a emočný blok", ktorým dnes množstvo ľudí z mladšej generácie trpí. Rovnako ako bol výborne opísaný v Normálnych ľuďoch, tak to bolo aj v Rozhovoroch s priateľmi. Naprie...
Hanka Zavrelová

Hankine knihy - Rozhovory s priateľmi

So Sally Rooney je to zrejme tak: buď vás nadchne a v jej knihe si hĺbku nájdete, alebo vás nudí a máte pocit, že len kĺže po povrchu. Ja patrím do prvej skupiny a myslím si, že táto mladá Írka písať vie. Ba dokonca, že vie písať tak, že aj klišé uchopí tak, že to nie je trápne a lacné. Lebo vzťah 21 ročnej citovo odstrihnutej mileniánky s o 11 rokov starším ženatým mužom asi klišé je. Najmä ak s...

Autor knihy

Sally Rooney

Sally Rooney

Sally Rooney sa narodila v roku 1991 a žije v Dubline. Študovala anglický jazyk a politológiu. Na škole patrila k debatnému spolku. Pracovala ako administratívna pracovníčka. Jej debutový román Rozhovory s priateľmi označili Sunday Times, Observer a Telegraph za knihu roka; dostal sa do užšieho výberu Dylan Thomas Prize a Rathbones Folio Prize a bol nominovaný na Desmond Elliott Prize. Od britského denníka Sunday Times Sally získala cenu mladý autor roka. Jej druhá kniha Normálni ľudia sa stala jedným z najoceňovanejších románov súčasnosti. Získala Costa Novel Award za najlepší román roka 2018, nomináciu na Man Bookerovu cenu za rok 2018 a množstvo ďalších významných cien. Úspech zožala aj jej ostatná kniha Krásny svet, kdeže si, získala ocenenia ako Irish Book Award, Goodreads Choice Award, Dalkey Literary Award.