Podaj mi ruku

Tove Alsterdal

Keď brutálne udalosti z histórie zasahujú do života hlbšie, než si dokážete predstaviť. Nový román od držiteľky ocenenia Najlepšie švédske krimi.

Za studenej aprílovej noci zomrie Charlie Erickssonová, keď vypadne z balkóna na jedenástom poschodí. Za sebou necháva život plný chaosu, drogových epizód a nenaplnených snov. Polícia jej smrť vyhodnotí ako samovraždu. Charliina sestra Helene žije usporiadaný život a so sestrou sa nevídala. Snaží sa zabudnúť na rozpadnutú rodinu, matku, ktorá ich opustila, otca alkoholika a sestru, ktorá nedokázala rozlišovať medzi realitou a svojimi predstavami. Po sestrinej smrti si však začne klásť otázky. Aká Bola Charlie naozaj? Skutočne spáchala samovraždu? A čo robila mesiac pred smrťou v Buenos Aires? Stopy ju zavedú späť do minulosti, do sedemdesiatych rokov, keď sa ich matka zamilovala do argentínskeho utečenca a zmizla. Helene chce odhaliť pravdu nielen o sestrinej smrti, ale aj o matkinom osude, a pri svojej ceste je konfrontovaná s brutálnymi udalosťami z histórie, ktoré do jej života zasahujú hlbšie, než by si dokázala predstaviť.

Čítať viac
13,99 € Odporúčaná cena
V predaji

Informácie

Počet strán 408
K stiahnutiu pdf Ukážka.pdf
Dátum vydania 1.2.2019
Formát 145x205 mm
Hmotnosť 0,52 kg
Jazyk slovenčina
Originálny názov Lat mig ta din hand
Pôvodný jazyk švédčina
EAN 9788056608975
Vek od 18
Typ kniha
Väzba brožovaná lepená s chlopňami

Recenzia médii

Marek Zákopčan

marekzakopcan.sk - Skladanie smrtonosnej mozaiky

Trilery odohrávajúe sa na rôznych kontinentoch sú dvojsečnou zbraňou. Na jednej strane poskytujú autorom a autorkám možnosť vytvoriť pútavejší dej s pestrejšími zápletkami, no zároveň - v rukách menej skúsených spisovateľov, ktorí si odhryznú priveľké sústo - sa môžu stať krkolomnou skúškou. Kniha Podaj mi ruku určite patrí do prvej skupiny. Švédska autorka Tove Alsterdal predviedla svoj talent už...

Autor knihy

Tove Alsterdal

Tove Alsterdal

Tove Alsterdal (*1960) je švédska autorka, novinárka a autorka divadelných hier. V roku 2009 debutovala trilerom Zabudnutí mŕtvi (Kvinderne pa stranden), s ktorým zaznamenala veľký úspech a vyšiel v dvoch desiatkach jazykov. Príbeh mal pôvodne dostať podobu filmového scenára, no keďže sa dej odohráva v siedmich krajinách, producenti ho vyhodnotili ako príliš drahý na sfilmovanie. V roku 2012 vyšiel jej ďalší román Tichý hrob (I tystnaden begravd) a v roku 2014 román Vezmi ma za ruku (Lat mig ta din hand), za ktorý získala ocenenie Najlepšie švédske krimi. Dej sa odohráva v štokholmskej štvrti Jakobsberg, kde autorka vyrastala, a v Argentíne, kde počas vojenskej diktatúry v sedemdesiatych rokoch záhadne zmizne švédska žena. Táto kniha čoskoro vyjde aj v slovenčine. Zatiaľ posledným dielom je Neobzeraj sa späť (Vänd dig inte om, 2016) z prostredia psychiatrickej kliniky. Tove Alsterdal žije v Štokholme, je rozvedená a má tri dcéry.