Ako prežiť kreténov

A tiež ako sa nestať jedným z nich

Robert I. Sutton

Mám čo do činenia s kreténom (alebo bandou kreténov). Pomoc! Čo mám robiť?

„Mám čo do činenia s kreténom (alebo bandou kreténov). Pomoc! Čo mám robiť?“

Robert Sutton, profesor na Stanfordskej univerzite, sa hľadaním odpovede na túto otázku zaoberá už veľa rokov a kniha Ako prežiť kreténov (The Asshole Survival Guide) je aktuálnym zhrnutím toho najlepšieho, na čo prišiel na základe seriózneho skúmania ľudí, ktorí sa k svojim blížnym správajú hrubo.

Predkladá v nej rady, ako zaobchádzať s ľuďmi, ktorí na ostatných pôsobia tak, že ich systematicky deptajú, urážajú, ponižujú, vysávajú ich a všemožne im otravujú život. Kniha je zameraná na pracovné prostredie, ale jej odporúčania možno rovnako dobre uplatniť pri stretnutí s kreténmi kdekoľvek inde.

Stratégie a tipy, ktoré Sutton uvádza, môžu byť inšpiráciou, ako sa darebákom každého druhu vyhnúť, ako sa proti nim brániť, ako s nimi bojovať a ako sa ich zbavovať – a ak to nie je možné, teda aspoň ako ich (dočasne) lepšie znášať.

A tiež, ako sa nestať jedným z nich.

Tendencia zaobchádzať s ľuďmi ako s odpadom sa v posledných rokoch neskutočne rozmáha (a budete prekvapení, čo všetko sú ľudia ochotní tolerovať). Je najvyšší čas s tým niečo robiť. Tí, ktorí sa domnievajú, že správať sa ako úplný kretén je cesta k osobnému úspechu, by si tým v každom prípade nemali byť takí istí. A záleží na tých ostatných, aby im to neprešlo tak ľahko.

Čítať viac
11,49 € Odporúčaná cena
V predaji

Informácie

Počet strán 264
K stiahnutiu pdf Ukážka.pdf
Dátum vydania 20.3.2020
Formát 145x205 mm
Hmotnosť 0,37 kg
Jazyk slovenčina
Originálny názov The Asshole Survival Guide
Pôvodný jazyk angličtina
EAN 9788056615409
Vek od 15
Typ kniha
Väzba brožovaná lepená

Autor knihy

Robert I. Sutton

Robert I. Sutton

Robert I. Sutton je profesor a spisovateľ. Pôsobí na univerzite v Standforde a zameriava sa manažérske vedy a firemnú psychológiu. Skúma inovácie, psychológiu vedúcich pozícií, činnosti organizácií či dynamiku pracovísk. V slovenskom jazyku vyšiel jeho bestseller Ako prežiť kreténov.