Plyniem ako rieka

Shelley Read

Ohromujúci román o tom, že život je ako rieka – plynie a vždy si nájde cestu vpred. Aj keď ju zahatá priehrada...

Ohromujúci debut o tom, čo znamená viesť svoj život ako rieku – zbierať skúsenosti, plynúť a nájsť cestu vpred, aj keď ju zahatá priehrada.

Sedemnásťročná Victoria Nashová, jediná žena v rodine plnej problémových mužov, vedie po smrti matky domácnosť na rodinnej broskyňovej farme v malom rančerskom mestečku Iola v Colorade. Wilson Moon je mladý tulák so záhadnou minulosťou, ktorého vyhnal jeho kmeň z rodnej krajiny, odhodlaný žiť podľa vlastných predstáv.

Victoria sa s Wilom náhodne stretne na rohu ulice. Toto stretnutie zásadne zmení život oboch mladých ľudí a nevedomky v nich vznieti veľkú vášeň aj nebezpečenstvo. Keď dôjde k tragédii, Victoria opustí jediný život, ktorý kedy poznala. Uteká do hôr, kde sa snaží prežiť v divočine bez jasnej predstavy o tom, čo jej prinesie budúcnosť. V krásnej, ale drsnej krajine postupne nachádza zmysel a silu napredovať a obnoviť všetko, čo stratila, aj keď hrozí, že rieka Gunnison zatopí jej domovinu – ranče, farmy aj milovaný broskyňový sad, ktorý patrí jej rodine už celé generácie.

Kniha Plyniem ako rieka je inšpirovaná skutočnými udalosťami, ktoré sprevádzali zničenie mesta Iola v 60. rokoch 20. storočia. Je to príbeh o hlbokej láske tvárou v tvár ťažkostiam a stratám, ale aj o nájdení odvahy, odolnosti, priateľstva a napokon domova na najneočakávanejšom mieste.

Čítať viac
19,99 € Odporúčaná cena
V predaji

Informácie

Počet strán 336
K stiahnutiu pdf Ukážka.pdf
Dátum vydania 26.1.2024
Formát 130x200 mm
Hmotnosť 0,45 kg
Jazyk slovenčina
Prekladateľ Martina Antošová
EAN 9788056637876
Vek od 18
Typ kniha
Väzba viazaná s papier. poťahom s lam. prebal

Video

Autor knihy

Shelley Read

Shelley Read

Shelley Read je piatou generáciou rodiny pochádzajúcej z Colorada. Žije so svojou rodinou na západnom úbočí Jeleních hôr a najviac sa cíti doma na vrchole nejakej hory. Takmer tri desaťročia bola docentkou na Western University v Colorade, kde vyučovala písanie, literatúru, environmentálne štúdie a program Honors pre vynikajúcich študentov. Bola zakladateľkou študijného odboru Životné prostredie a udržateľnosť a podporného programu pre študentov prvej generácie a študentov z ohrozených skupín. Shelley má titul z písania a literárnych štúdií z Denverskej univerzity a z postgraduálneho programu kreatívneho písania na Temple University. Je pravidelnou prispievateľkou do časopisov Crested Butte Magazine a Guinnison Valley Journal a tiež členkou vedenia neziskovej organizácie Vita Institute for the Arts.